Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 15 Mai 2021 - 14587
Incendiu la un apartament pe strada Castanului. Camera in flacari.

Luni, 16 decembrie a.c., la ora 1742, garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina la un incendiu produs la un apartament situat pe strada Castanului din municipiul Bistrita. La sosirea celor doua autospeciale cu apa si spuma din cadrul subunitatii, s-a constatat ca incendiul se manifesta la una din camerele apartamentului, pe o suprafata de 15 mp, cu posibilitatea propagarii la intreg apartamentul. Pompierii militari au actionat cu doua tevi de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusind in acest mod salvarea celorlalte doua camere ale locuintei. In urma incendiului, au ars mobilierul (dulap, pat, fotoliu), un covor si elemente de imbracaminte si s-au degradat peretii camerei, geamul si usa acesteia. Echipajul de prim ajutor a acordat asistenta medicala, la fata locului, unuia dintre proprietari care a suferit un atac de panica. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic - aeroterma (mijloc de incalzire locala nesupravegheat sau supraincalzit).   

 

Camera in flacari.  Luni, 16 ianuarie a.c., la ora 2128, Detasamentul de Pompieri Bistrita a fost solicitat sa intervina la un incendiu produs la o camera dintr-un imobil, situat pe strada Rodnei din municipiul Bistrita. La locul evenimentului, s-au deplasat de urgenta doua autospeciale de interventie cu apa si spuma, unde s-a constatat ca ardeau elemente de mobilier si alte bunuri din incaperea respectiva. S-a actionat cu o teava de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului, impiedicand in acest mod propagarea acestuia  la locuintele invecinate. Au ars un pat si un covor si s-au degradat peretii si tavanul camerei. Interventia a durat aproximativ 15 de minute. Cauza probabila a incendiului a fost un scurtcircuit electric - conductor electric defect sau neizolat corespunzator.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 16.01.2012, ora 0730 - 17.01.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 11 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               3;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      8;                    

 

                                                                           Cu stima,   

                                                                                 plt.   Marius RUS

0 comentarii2401 vizualizări17 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0