Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Chiosc de lemn in pericol de incendiu. Anexe gospodaresti in flacari.

Miercuri, 15 februarie a.c., la ora 1207, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre o sesizare de fum la un chiosc situat pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea o aeroterma pentru incalzire. S-a actionat pentru lichidarea incendiului reusindu-se salvarea obiectivului in valoare de aproximativ 10.000 lei. Cauza incendiului a fost efectul termic -  mijloc de incalzire locala nesupravegheat.

 

 

            Miercuri, 15 februarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata, printr-un apel la numarul unic de urgenta 112, inregistrat la ora 1440, sa intervina la un incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Bistrita, strada Baba Novac. Trei autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul subunitatii s-au deplasat la fata locului. In sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din subordinea Primariei municipiului Bistrita. Incendiu a izbucnit la o anexa, apartinand lui Constantin P. si s-a propagat la anexele altor doi vecini, aflate in apropierea primului focar. S-a actionat cu doua tevi de refulare tip "C" si o teava de inalta presiune pentru localizarea si limitarea efectelor incendiului. Nu au fost inregistrate victime omenesti, interventia pompierilor a durat aproximativ trei ore. In urma incendiului, au ars: o afumatoare, magazia de lemne si material lemnos din prima gospodarie; un atelier  de reparatii pe o suprafata de aproximativ 20 mp, doua fotolii si diverse unelte in cea de-a doua gospodarie; peretii unui adapost pentru porumbei pe o suprafata de aproximativ 35 mp, acoperisul pe o suprafata de 2 mp, 25 de cutii porumbei si 60 de porumbei din cea de-a treia gospodarie. S-a reusit salvarea celor trei case de locuit din gospodariile afectate, aflate la distanta mica fata de locul producerii evenimentului.

            Cauza incendiului a fost jarul cazut din aparatul de incalzit (afumatoare).       

 

Interventii pe scurt

 In perioada 15.02.2012, ora 0730 - 16.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 16 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      14;

 

                                                             plt.

                                                                           Marius RUS

 

 

 

 

foto - arhiva ISU BN

0 comentarii3003 vizualizări16 februarie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0