Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Incendiu la subsolul unui hotel. Cabana cuprinsa de flacari.

Vineri, 17 februarie a.c., la ora 0801, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la un hotel situat pe strada Compozitorului din municipiul Bistrita. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca incendiul se manifesta intr-un vestiar de la demisol, unde ardea un pat (salteaua, lenjeria si mobilierul). S-a actionat cu dificultate, cu doua tevi de refulare de inalta presiune, deoarece incaperea afectata si caile de acces erau inundate cu fum dens, interventia durand aproximativ 40 de minute. Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un prelungitor defect sau neizolat corespunzator.

 

 


            Sambata, 18 februarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata, la ora 1539, sa intervina la un incendiu produs la o cabana din lemn din municipiul Bistrita. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul subunitatii s-au deplasat la fata locului. Odata ajunsi la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea imobilul pe o suprafata de 20 mp. S-a actionat cu doua tevi de refulare tip "C" pentru localizarea si lichidarea incendiului si pentru limitarea pagubelor materiale. Interventia a durat aproximativ 70 de minute, in urma incendiului au ars peretii cabanei in interior, tavanul pe o suprafata de aproximativ 2 mp, aparatura electrocasnica (televizor, cuptor microunde), un pat si articole de imbracaminte si s-au degradat tavanul pe o suprafata de 18 mp, partial peretii si acoperisul.

            Cauza incendiului a fost jarul cazut din sistemul de incalzit (soba fara acumulare de caldura).       

 

 


Interventii pe scurt

 In perioada 17.02.2012, ora 0730 - 20.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 54 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               3;
  • Protectia comunitatilor                                                        9;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      42;

 

 

                                                                        

                                                             Plt.

                                                                           Marius RUS  

0 comentarii3157 vizualizări20 februarie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0