Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Munitie gasita in gradina. Incendiu de vegetatie uscata. Incendiu la fostul Netex.

Miercuri, 28 martie a.c., la ora 1405, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre faptul ca pe raza localitatii Muresenii Bargaului, comuna Tiha Birgaului, a fost gasita munitie ramasa neexplodata. O echipa pirotehnica din cadrul inspectoratului s-a deplasat la fata locului pentru a ridica cele 6 proiectile calibru 22 mm exploziv. Misiunea s-a desfasurat in conditii de siguranta, cantitatea de munitie gasita a fost depozitata in spatii corespunzatoare. Toata munitia neexplodata gasita si depozitata va fi distrusa in perioada urmatoare la o data ce va fi comunicata ulterior.

 

Incendiu de vegetatie uscata

             Aproximativ 90 ha pasune particulara si aproximativ 0,2 ha liziera padure particulara de foioase (stejar si carpen) au fost afectate de un incendiu de vegetatie uscata produs pe raza localitatii Floresti, comuna Nimigea. O autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Beclean impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Nimigea, membrii Consiliului Local pentru Situatii de Urgenta si 4 cetateni au actionat cu mijloace de prima interventie (lopeti, maturi) pentru lichidarea incendiului. S-a reusit in acest mod salvarea unei paduri de foioase ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 25 ha.

 

Incendiu la IMP Romania - punct de lucru Bistrita (fosta S.C. Netex S.A.)

             Miercuri, 27 martie a.c., la ora 19.07, Detasamentul de Pompieri Bistrita a fost solicitat sa intervina la un incendiu produs la fost S.C. IMP Romania - punct de lucru Bistrita. Trei autospeciale de interventie cu apa si spuma s-au deplasat de urgenta la fata locului pentru a limita efectele acestuia actionand pentru localizarea si lichidarea incendiului in sectia afectata.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 28.03.2012, ora 0730 - 29.03.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 25 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 4;
  • Asanare munitie                                                                    1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         20;

 

                                                                  

                                                            Plt.

                                                                        Marius RUS  

0 comentarii2779 vizualizări29 martie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0