Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Incendiu cu o victima. Incendiu in Cociu.

Duminica, 1 aprilie a.c., la ora 0004, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din cartier Viisoara, municipiul Bistrita. La fata locului s-au deplasat trei autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. In momentul ajungerii la locul interventiei, incendiul se manifesta la acoperisul casei si la una din cele doua camere ale acesteia. S-a actionat cu patru tevi de refulare de inalta presiune si o teava tip "C". Incendiul a fost localizat si lichidat in aproximativ 60 de minute. Au ars: acoperisul pe o suprafata de 15 mp, peretii unei camere, mobilier si elemente de imbracaminte si s-au degradat soba, aparatele electrocasnice, tavanul si peretii unei camere. Incendiul s-a soldat cu decesul unei persoane, T. Ionel, in varsta de 28 de ani. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de o tigara aprinsa lasata nesupravegheata in apropierea unor materiale combustibile (textile).      

 

Incendiu in Cociu

            Garda de Interventie Beclean a fost solicitata duminica, 1 aprilie, la ora 2335, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la o casa de locuit din localitatea Cociu, comuna Sintereag. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii s-au deplasat de urgenta la fata locului. Odata ajunsi la locul interventie, pompierii militari au constatat ca incendiul se manifesta la acoperisul imobilului. S-a actionat cu doua tevi de inalta presiune si o teava de refulare tip "C" pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia a durat aproximativ 2 ore. In urma incendiului, au ars: structura acoperisului (grinzi din lemn, izolatie termica din vata minerala) pe o suprafata de aproximativ 200 mp, structura tavanului etajului I (cherestea si izolatie din vata minerala) pe o suprafata de aproximativ 110 mp si s-au degradat cca 30 mp tavan din placi rigips. Au fost salvate locuinta, bunurile materiale in interior si anexele din apropiere in valoare totala de aproximativ 250000 lei.

            Cauza probabila a incendiului stabilita ca fiind efectul termic produs la un cazan de incalzire (centrala termica) nesupravegheat ori supraincalzit.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 30.03.2012, ora 0730 - 02.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 52 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                                 5;
  • Protectia comunitatilor                                                           1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         46;

 

 

                                      Plt.

                                                                        Marius RUS

2 commentarii2835 vizualizări02 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0