Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni la datorie de Ziua Muncii!

Sambata, 28 aprilie 2012, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica la manifestarile prilejuite de Ziua Tineretului, activitati care se vor desfasura atat in zona Padurii Schulerwald cat si pe Pietonal.

Masurile de ordine publica vor fi asigurate de jandarmi pe timpul desfasurarii Crosului "Gabi Szabo" in Bistrita dar si a partidei de fotbal din cadrul Ligii a III a dintre Gloria II si Vointa Livezile, partida care se va disputa in localitatea Livezile.

          Sambata, jandarmii vor asigura masurile de ordine publica si in orasul Nasaud unde va fi organizat un spectacol cultural-artistic.

           Duminica, 29 aprilie 2012, jandarmii se vor afla la datorie asigurand masurile de ordine publica in Padurea Schulerwald unde vor fi organizate diverse activitati cultural artistice cu ocazia zilei de 1 mai.

       


Jandarmii montani la datorie si de 1 mai!

Pe perioada mini-vacantei de 1 mai jandarmii montani se vor afla la datorie in zonele de agrement special amenajate pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai.

Jandarmii Sectiei Statiune Balneara Sangeorz-Bai, vor asigura masurile de mentinere a ordinii publice pe raza statiunii.

Jandarmii Postului Montan Rodna se vor afla la datorie in zonele turistice, la Poiana Zanelor, unde s-a anuntat sosirea a numerosi turisti dar si pe traseele montane frecventate de catre turisti.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula, in zona lacului Colibita cat si pe raza localitatilor Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului.

 

 

Informatii de background

 Recomandarile pe care le fac jandarmii pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

  De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

         Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta mini-vacanta in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

           In baza acestei legii, Jandarmeria este abilitata sa constate contraventii si sa aplice sanctuni contraventionale conform competentelor stabilite. 

 

 

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii3136 vizualizări26 aprilie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0