Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Incendiu in localitatea Cosbuc.

Joi seara, 26 aprilie, la ora 2220, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui incendiu la o sura din localitatea Cosbuc, judetul Bistrita - Nasaud. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud s-au deplasat de urgenta la fata locului. Pe itinerariul de deplasare, cu un kilometru inainte de a ajunge la locul evenimentului, calea de acces s-a dovedit impracticabila pentru autospecialele de interventie din cauza drumului in panta. In momentul ajungerii la gospodaria in cauza, cu o intarziere de aproximativ 10 minute din cauza deplasarii pe jos a fortelor si mijloacelor de interventie, pompierii militari au constatat ca ardeau grajdul,  anexe gospodaresti pe o suprafata de 140 mp si acoperisul casei pe o suprafata de 110 mp. Nu au fost inregistrate victime omenesti. In sprijinul pompierilor nasaudeni a actionat Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Cosbuc. S-a actionat cu doua motopompe si doua tevi de refulare tip "C" pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia a durat aproximativ 3 ore, reusindu-se in acest mod salvarea casei de locuit si a animalelor din grajdul gospodariei.

            Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs in urma lasarii unor mijloace de iluminat sub tensiune. 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 26.04.2012, ora 0730 - 27.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 18 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         17;

 

 

                                                             Plt.  Marius RUS 

1 comentariu3332 vizualizări27 aprilie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0