Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Un ofiter din Brigada 81 Mecanizata a fost ranit joi.

Un ofiter din Brigada 81 Mecanizata a fost ranit joi, 3 mai, in jurul orei 11.30, in poligonul Dorolea din judetul Bistrita Nasaud. Maiorul Octavian Ghita facea parte dintr-o echipa de genisti care executa un exercitiu de distrugere a unor elemente de munitie. Ca urmare a faptului ca o grenada tip PG-7 nu a explodat in urma initierii incarcaturii, au fost puse in practica procedurile specifice unei astfel de situatii. Dupa luarea masurilor de siguranta pentru membrii echipei si dupa expirarea timpului de asteptare prevazut de instructiuni, ofiterul s-a deplasat spre locul in care era dispusa grenada, moment in care s-a produs deflagratia acesteia.

        In urma exploziei, maiorul Ghita a suferit rani in zona fetei si a membrelor, in prezent starea sa fiind stabila. Dupa acordarea primului ajutor in poligon, militarul a fost transportat la Spitalul judetean din Bistrita.

        In incidentul din poligon a fost implicat si un subofiter din aceeasi unitate, care se afla la o distanta mai mare de locul deflagratiei. Acesta a acuzat o leziune usoara in zona coapsei drepte si a fost, de asemenea, transportat la spital pentru investigatii medicale.

Conform procedurilor, a fost sesizat Parchetul Militar, iar o comisie numita de comandantul Brigazii 81 Mecanizata cerceteaza imprejurarile producerii evenimentului.

 

Biroul de presa

0 comentarii2723 vizualizări04 mai 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0