Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Incendiu la fondul forestier "Plaiurile Heniului".

Luni, 07 mai, la ora 1553, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu de padure, pe raza comunei Lunca Lesului, judetul Bistrita - Nasaud. O autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, incadrata cu 8 pompieri militari din cadrul Garzii de Interventie Sangeorz - Bai, s-a deplasat de urgenta la fata locului pentru a sprijini fortele de interventie din comunele limitrofe care actionau in zona. Pompierii militari au ajuns la locul interventiei cu o intarziere de aproximativ 90 de minute, ultimii 8 km din itinerariul de deplasare fiind parcursi pe jos din cauza terenului accidentat si greu accesibil. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari, pompierii voluntari si reprezentantii Ocolului Silvic "Plaiurile Heniului" au constatat ca ardea padure litiera si coronament pe o suprafata de aproximativ 1,5 ha. S-a actionat cu mijloace de prima interventie si motoferastraie pentru localizarea si lichidarea incendiului. Incendiul a fost localizat la ora 1830 si lichidat la ora 2150. In urma, incendiului au ars aproximativ 1,5 ha de padure de molid in amestec cu fag.

            Cauza probabila a incendiului este in curs de stabilire.

 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 07.05.2012, ora 0730 - 08.05.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 16 situatii de urgenta, astfel:

 

 

  • Incendii                                                                                 1;
  • Protectia comunitatilor                                                           1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         14;

 

                                                                        

                                                               

                                                           Plt.

                                                                        Marius RUS

0 comentarii2905 vizualizări08 mai 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0