Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Interventie de aproximativ 6 ore la un incendiu la o casa din Suplai.

Marti, 17 iulie, la ora 01.28, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Suplai, comuna Zagra. In cel mai scurt timp, doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Zagra, s-au deplasat la locul evenimentului. In momentul sosirii la locul interventiei, pompierii militari au localizat incendiul care se manifesta la acoperisul imobilului. Din cauza faptului ca in apropierea focalului se afla o cantitate mare de materiale combustibile, incendiul s-a propagat, sub actiunea curentilor de aer, la o anexa gospodareasca ce apartine proprietatii invecinate. Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti, pompierii militari si voluntari au actionat cu mai multe linii de inalta si medie presiune pentru lichidarea incendiului, ulterior actionand pentru indepartarea elementelor de constructie care prezentau riscul prabusirii. Interventia a durat aproximativ 6 ore, pompierii militari reusind sa salveze imobilul de la care a izbucnit incendiul si casa de locuit din cadrul gospodariei in care a fost afectata anexa gospodareasca. 

          In urma incendiului, au ars: acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de aproximativ 110 mp si anexa gospodareasca, in proportie de 90 % - pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit produs la instalatia electrica a primului obiectiv afectat de incendiu.

 

 

In perioada 16.07.2012, ora 0730 - 17.07.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 18 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     16;
  • Incendii                                                                                 1;
  • Protectia comunitatilor                                                         1;

 

 

 

 

                  Compartimentul Informare si Relatii Publice

Plt.             Marius Rus  .   

 

Foto - arhiva ISU BN.

 

0 comentarii2863 vizualizări17 iulie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0