Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 26 Aprilie 2024 - 14587
Accident feroviar produs la Nimigea de Sus - soferul si pasagerul din dreapta au decedat.

Doua echipaje de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si doua echipaje de prim ajutor din cadrul ISU Bistrita, respectiv Serviciul de Ambulanta Judetean, au intervenit la un accident feroviar produs la o trecere la nivel cu calea ferata pe raza localitatii Nimigea de Sus. In urma impactului, autoturismul a fost lovit din plin si tarat pe calea ferata pe o distanta de aproximativ 150 m. Din pacate, soferul si pasagerul din dreapta au decedat in momentul producerii accidentului. Cea de-a treia victima a fost gasita in stare grava in afara masini, la cativa metri de trecerea la nivel cu calea ferata. Victima a fost preluata de echipajul de terapie intensiva mobila si transportata la o unitate medicala pentru investigatii de specialitate.

 

Joi, 19 iulie, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a fost anuntat despre faptul ca, intr-o gospodarie individuala de pe raza localitatii Josenii Birgaului, au fost gasite doua proiectile explozive trasor calibru 76 mm. Un echipaj pirotehnic din cadrul inspectoratului s-a deplasat de urgenta la locul indicat pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea munitiei ramase neexplodate.

 

          Un echipaj de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat in Sieut, comuna Sieu pentru a interveni la un accident rutier produs la intrarea in localitate. In urma accidentului, soferii celor doua autoturisme implicate au avut nevoie de ingrijiri medicale. Pentru unul dintre acestia, pompierii militari au fost nevoiti sa execute manevre de descarcerare pentru a-l extrage in conditii de siguranta. Victima a fost predata echipajului medical pentru acordarea primului ajutor la locul accidentului, ulterior fiind transportata la spital in vederea investigatiilor de specialitate.

 

In perioada 19.07.2012, ora 0730 - 20.07.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 17 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     14;
  • Asanare munitie                                                                   1;
  • Incendii                                                                                 1;
  • Protectia comunitatilor                                                         1;

 

           Compartimentul Informare si Relatii Publice

                  Plt.  Marius Rus . 

 

 

Foto - arhiva ISU BN.

0 comentarii3178 vizualizări20 iulie 2012




rss 2.0
rss 2.0