Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Motoscuter lovit de tren. A fost gasit un proiectil exploziv.

Duminica, 5 august, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a fost informat despre un accident feroviar produs la trecerea la nivel cu calea ferata in cartier Unirea, municipiul Bistrita. Trenul privat, care circula pe ruta Bistrita - Bistrita Birgaului, a lovit din plin un motoscuter. In urma impactului, motoscuterul a fost tarat pe calea ferata aproximativ 50 m, ulterior locomotiva trenului a luat foc. La fata locului s-au deplasat de urgenta doua autospeciale de interventie cu apa si spuma, echipajul de terapie intensiva mobila si echipajul de prim ajutor din cadrul I.S.U. "Bistrita", impreuna cu o ambulanta din cadrul Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud. Celor doi pasageri care circulau cu motoscuterul li s-au acordat ingrijiri medicale la locul producerii accidentului, ulterior au fost transportati la spital pentru investigatii suplimentare. In urma incendiului, a ars compartimentul motor al trenului fiind afectate conducte, materiale din mase plastice si bornele de la acumulatori. In momentul producerii incendiului, in tren se aflau aproximativ 40 de persoane. Acestea au fost evacuate din vagoane in conditii de siguranta, neinregistrandu-se victime omenesti.

 

Vineri, 3 august, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a fost anuntat despre faptul ca, pe raza localitatii Josenii Birgaului, a fost gasit un proiectil exploziv trasor calibru 100 mm. Un echipaj pirotehnic din cadrul inspectoratului s-a deplasat de urgenta la locul indicat pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea munitiei ramase neexplodate.

 

*          Sambata, 4 august, o autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Beclean a fost solicitata, la ora 15.59, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata produs in localitatea Sasarm, pe strada Cimitirului. Pompierii militari au actionat cu mijloace de prima interventie pentru lichidarea incendiului care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 50 de ari si prezenta pericol de extindere. Interventia a durat aproximativ o ora.

 

*

In perioada 03.08.2012, ora 0730 - 06.08.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 64 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     60;
  • Asanare munitie                                                                   1;
  • Protectia comunitatilor                                                         1;

Incendii                                                                    2;

 

 

          Compartimentul Informare si Relatii Publice

                                                           Plt.             Marius RUS.  

 

0 comentarii3136 vizualizări06 august 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0