Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Jandarmii montani, mereu in sprijinul iubitorilor muntelui!

Luni, 06 august 2012, jandarmii montani din Piatra Fantanele au reusit sa indrume prin intermediul telefonului mobil, un grup de turisti care se abatusera de la un anumit traseu ales initial.

 Grupul de turisti format din patru persoane, s-au hotarat sa parcurga traseul turistic Colibita-Taul Zanelor. Acestia si-au lasat autoturismul in zona Colibitei si au urcat pe traseul indicat pana la Taul Zanelor. La intoarcere au ales alt tip de indicator turistic pentru diversificarea traseului propus initial, dar la un moment dat unul din membrii grupului a realizat ca in loc sa se indrepte spre locul de unde s-a plecat, acestia se indepartau de zona respectiva.

Imediat unul din membrii grupului a apelat la ajutorul jandarmilor montani din Piatra Fantanele sunand la 112. Cel in cauza a lasat numarul de contact dupa care a fost contactat de jandarmii montani, care, prin intermediul telefonului mobil i-au indrumat pe cei in cauza spre traseul ales corect, acestia fiind buni cunoscatori ai zonei montane au reusit sa ajunga in siguranta, conform indicatiilor oferite, la locul unde era parcat autoturismul.

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul


 Info background

Sezonul cald aduce multi turisti in zona Parcului National Muntii Rodnei si in zona Piatra Fantanele - Colibita, ca urmare jandarmii montani executa patrulari zilnice pe traseele turistice care sunt frecventate in aceasta perioada.

Pentru a preveni orice problema in spatiul montan, jandarmii montani din Piatra Fantanele si Rodna fac tuturor cateva recomandari in acest sens:

-                     turistii sunt sfatuiti sa se informeze foarte bine in privinta traseului ales si a  indicatoarelor turistice pe care trebuie sa le urmeze;

-                     sa se tina cont de cel mai inaintat in varsta din grup, in alegerea traseului;

-                     sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate;

-                      sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia;

-                      sa nu aprinda focul in locurile neamenajate - este interzisa aprinderea focului la mai putin de 30 de metri de liziera padurii;

-          sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor;

-                      sa nu pescuiasca in aria parcului si sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate.

 De asemenea jandarmii montani din Rodna si Piatra Fantanele sfatuiesc turistii sa nu se abata de la traseele marcate pentru a nu intampina probleme nedorite.

 

Pentru orice problema in spatiul montan, turistii sunt sfatuiti sa apeleze cu incredere la ajutorul jandarmilor direct sau sunand la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.

0 comentarii2373 vizualizări08 august 2012
rss 2.0
rss 2.0