Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Incendiu in localitatea Lechinta.

Vineri dimineata, 17 august, la ora 03.16, doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost solicitate sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs in localitatea Lechinta.

          Pompierii militari au actionat cu trei linii de inalta presiune pentru stingerea incendiului care se manifesta la o casa de locuit. Incendiul a fost lichidat dupa aproximativ doua ore, in urma acestuia au ars aproximativ 60 mp din suprafata casei si bunurile casnice aflate in interior. Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti.  Imobilul a fost construit in mare parte din material lemnos, fapt care a inlesnit propagarea flacarilor cu repeziciune. Interventia pompierilor a impiedicat extinderea incendiului la o casa de locuit invecinata care se afla la distanta mica de locul evenimentului. Dupa lichidarea incendiului, pompierii militari au actionat pentru inlaturarea elementelor de constructie care prezentau riscul prabusirii.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric - conductor electric defect.

 

 

In perioada 16.08.2012, ora 0730 - 17.08.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  16;
  • Protectia comunitatilor                                                     2;
  • Incendii                                                                          1;                  

 

 

 

 

                                                            Compartimentul Informare si Relatii Publice

                                                           Plt.   Marius RUS. 

 

 

0 comentarii2912 vizualizări17 august 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0