Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Ziua Pompierilor din Romania sarbatorita si la Bistrita.(20 de poze)

Sambata, 15 septembrie 2012, se implineste un an de cand functioneaza Garda de Interventie Singeorz Bai. In acest prim an de la infiintare, fortele si mijloacele din aceasta subunitate au fost solicitate la un numar total de 1132 de interventii, dupa cum urmeaza: 1096 interventii SMURD, 29 incendii si 7 incendii de vegetatie.

          Prin operationalizarea subunitatii din Singeorz Bai s-a urmarit scaderea timpului operativ de interventie, timpi de deplasare la interventiile din aceasta zona fiind redusi semnificativ.

          Subunitatea are in dotare doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor care sunt pregatite sa intervina in gestionarea situatiilor de urgenta pentru restabilirea starii de normalitate.  

 

Duminica 16 septembrie, de la ora 12.00, pe pietonal (str. Liviu Rebreanu), Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud organizeaza o manifestare prilejuita de aniversarea Zilei Pompierilor din Romania care cuprinde urmatoarele activitati: ceremonial militar si religios, defilarea tehnicii de interventie, expozitie de tehnica de lupta si exercitii demonstrative.

         Reprezentantii mass-media si toti cetatenii judetului care doresc sa participe la acest eveniment sunt asteptati incepand cu ora 11.45, pe pietonal.

 

 

 

MESAJUL PREFECTULUI JUDETULUI BISTRITA - NASAUD CU OCAZIA ZILEI POMPIERILOR DIN ROMANIA

          Astazi se  implinesc 164 de ani de cand pompierii militari si civili isi omagiaza eroii din Dealul Spirii care, prin actul lor de mare curaj, au aparat, cu pretul vietii, aspiratiile de libertate si demnitate promovate de Revolutia Romana de la 1848.

         Totodata, 13 Septembrie este un moment de comemorare a tuturor pompierilor care, de-a lungul timpului, s-au sacrificat la datorie, dar si un moment de sarbatoare pentru toti cei care, zi de zi, isi fac meseria cu profesionalism si daruire.

         Pompierii sunt Eroii din mijlocul nostru, cei care, mai presus de orice, prin curaj, dedicare, barbatie si sacrificiu pana la jertfa, isi pun viata in pericol pentru a o apara pe cea a semenilor.

Cu aceste ganduri de recunostinta doresc sa imi exprim cele mai alese sentimente de respect si pretuire pentru toti pompierii militari si civili, sa le adresez urari de sanatate, satisfactii depline si fericire alaturi de cei dragi, precum si impliniri in profesiunea pe care au imbratisat-o.  

 

NASTASIA-ANI BOB,

PREFECTUL JUDETULUI BISTRITA-NASAUD

 

 

 

Astazi 13.09.2012 intre orele 10.00 - 14.00, la sediul ISU BN a avut loc  "Intalnire cu pensionarii inspectoratului" si "Ziua portilor deschise".  

 

 

 

Foto - Marius Chiuzan.

                                  

0 comentarii2905 vizualizări13 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0