Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 28 Martie 2024 - 14587
Cafenea publica pe tema egalitatii de sanse pentru persoanele care au fost in detentie.

In data de 13 noiembrie 2012, incepand cu ora 18.00, Centrul de Reintegrare Sociala ONISIM si partenerii au organizat un nou eveniment in cadrul proiectului "Egalitatea de sanse - Resursa pentru un viitor mai sigur", lansand institutiilor publice si organizatiilor locale invitatia de a participa la cafeneaua publica, cu tema "Solutii pentru promovarea egalitatii de sanse in municipiul Bistrita".

Intr-un cadru relaxat, pus la dispozitie de Cofetaria "Perla", cei prezenti au fost stimulati sa participe la un dialog creativ in jurul a patru teme considerate esentiale in identificarea unor oportunitati de promovare a egalitatii de sanse pentru persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate. Discutiile s-au concentrat in jurul  urmatoarelor subiecte: etichetarea si consecintele acesteia, legislatia antidiscriminare, rolul comunitatii in incluziunea sociala a persoanelor eliberate din detentie si integrarea pe piata muncii a persoanelor care au executat o condamnare.

Au raspuns favorabil invitatiei de participare numerosi reprezentanti ai institutiilor partenere in proiect, ai institutiilor publice locale, dar si membri ai organizatiilor neguvernamentale, in special membri ai Clubului Rotaract Bistrita.

Au fost organizate patru runde de discutii de cate 20 de minute fiecare, urmand ca dupa finalizarea timpului alocat pentru o runda, participantii sa se mute la o alta masa, pentru a discuta un nou subiect. Fiecare masa a avut o gazda care a moderat discutiile si a notat ideile principale sau solutiile propuse de catre participanti. Astfel, fiecare a avut posibilitatea sa participe cu idei si perspective inovatoare cu privire la temele supuse dezbaterii.

Fiind o metoda creativa, de stimulare a implicarii intr-o maniera relaxata, spontana, lipsita de formalism excesiv, participantii au putut servi pe durata intalnirii, ceai, cafea ori racoritoare, coordonatele spatiului creand premisele unor interactiuni libere, deschise, insa coerente, pertinente, centrate pe subiect.

La finalul rundelor de discutii, cei patru facilitatori (gazde) au prezentat in plen     concluziile dezbaterilor de la mese, urmand ca ideile sa fie preluate si valorificate in cadrul proiectului.

Reamintim faptul ca, proiectul "Egalitatea de sanse - resursa pentru viitor mai sigur" are ca scop mobilizarea si responsabilizarea cetatenilor pentru reducerea fenomenului de discriminare a persoanelor private de libertate sau care au suferit o pedeapsa privativa de libertate, prin implementarea unor activitati inovative, creative, care doresc sa sensibilizeze si sa constientizeze comunitatea locala asupra necesitatii implementarii unor solutii concrete de a facilita reintegrarea sociala a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate. 

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

0 comentarii2744 vizualizări15 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0