Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
TU DECIZI! VOTEAZA LEGAL!

Vineri, 16 noiembrie a.c., de la ora 21.00, ofiteri si subofiteri ai Compartimentului Prevenirea si Combaterea Faptelor Antisociale din cadrul Jandarmeriei bistritene au fost prezenti pe Stadionul Municipal din Bistrita pentru a desfasura activitati de informare a cetatenilor privind legislatia electorala.  Suporterii echipelor C.F. Gloria Bistrita 1922 si F.C. Brasov au primit pliante cu mesajul campaniei si au fost informati despre riscurile unui vot ilegal, infractiune pedepsita cu inchisoarea de la 6 luni la 5 ani.

 Jandarmii bistriteni au asigurat vineri, 16 noiembrie a.c., masurile de ordine publica  la partida de fotbal disputata pe stadionul municipal intre echipele C.F. Gloria Bistrita 1922 si F.C. Brasov.

 Incepand cu ora 21.00, acestia au inmanat suporterilor, la intrarea in tribune, pliantele cu mesajul campaniei "TU DECIZI! VOTEAZA LEGAL!" si le-au explicat care sunt consecintele incalcarii legii pe timpul campaniei electorale si la alegeri.

 Initiativa Ministerului Administratiei si Internelor a fost bine primita de cetateni, multi recunoscand faptul ca stiusera ca oferirea sau darea de bani reprezinta infractiuni,  dar nu si ca oferirea sau primirea de alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice, produse din tutun sau nealimentare, in scopul de a vota sau de a nu vota un anumit candidat, sunt de asemenea infractiuni pedepsite de lege cu inchisoare.

 Astfel de actiuni de informare a cetatenilor cu privire la mita electorala si la votul ilegal vor continua la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.

 

 

 

 

****

In perioada 8 noiembrie - 9 decembrie 2012, Ministerul Administratiei si Internelor deruleaza campania "Tu decizi! Voteaza legal!", care are ca scopuri informarea, prevenirea si constientizarea cetatenilor romani cu drept de vot asupra sanctiunilor aplicate in cazul nerespectarii legislatiei in vigoare.

Campania se adreseaza in general tuturor cetatenilor romani cu drept de vot si, in special, tinerilor care implinesc 18 ani, celor care voteaza pentru prima data.

 

 

0 comentarii2716 vizualizări19 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0