Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Un jandarm bistritean s-a intors acasa din NATO TRAINING MISSION din Afganistan.(20 poze)

Maiorul Gabriel Balaiu, din cadrul Jandarmeriei bistritene a primit "Distinctia de serviciu pentru misiuni in strainatate" de la ministrul  Administratiei si Internelor Mircea Dusa, luni, 26 noiembrie a.c., in cadrul Ceremoniei de medaliere a Detasamentului de Jandarmi care a executat misiuni de pregatire sub egida NATO, in Afganistan.

            In cadrul evenimentului, 29 de ofiteri si subofiteri jandarmi au fost avansati in grad, inaintea expirarii stagiului minim, cu prilejul zilei de 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei. Toti cei 76 de jandarmi ai contingentului au primit "Distinctia de serviciu pentru misiuni in strainatate".

       "Intalnirea cu dumneavoastra reprezinta un moment emotionant, cu atat mai mult cu cat suntem in preajma Zilei Nationale a Romaniei. Am primit mesaje de felicitare de la comandantii straini, fiind asigurat ca ati cooperat cu ei la cele mai inalte standarde. V-ati intors dintr-un loc periculos, poate cel mai periculos din lume si ne-ati facut sa fim mandri de dumneavoastra", le-a spus ministrul Administratiei si Internelor jandarmilor prezenti la festivitate.

            In acelasi context, comandantul contingentului a oferit ministrului Mircea Dusa Drapelul Detasamentului, cu semnaturile tuturor luptatorilor, precum si un bluzon specific fortelor nationale care desfasoara misiuni in Afganistan.

           La finalul ceremoniei, ministrul Mircea Dusa le-a urat membrilor Detasamentului sarbatori fericite alaturi de familii si conform traditiei contingentelor anterioare, cei prezenti au facut o fotografie de grup.  

 

  Informatii de background

       Jandarmul bistritean, mr. Balaiu Gabriel, a facut parte din contingentul format din 76 de jandarmi sub comanda maiorului Moloiu Victor care a executat cea de-a treia misiune de instruire si perfectionare a fortelor de ordine din Afganistan in perioada mai - noiembrie 2012. Inainte de plecarea din teatrul de operatii Afganistan, a avut loc o ceremonie desfasurata in Kandahar, unde maiorul Gabriel Balaiu a fost medaliat pentru activitatea desfasurata pe timpul misiunii.

         In anul 2009 maiorul Gabriel Balaiu a participat la Cursul Superior International nr. 7, la Scoala de Aplicatie "Mihai Viteazul" Bucuresti, curs care a fost sustinut in exclusivitate de catre intructori din cadrul Jandarmeriei franceze. In cadrul acestui curs s-a desfasurat un stagiu de pregatire in domeniul interventiei profesionale, la Centrul National de Antrenament al Jandarmeriei Franceze de la Saint Astier.

         In anul 2011 a fost prezent la exercitiul de antrenament al Fortei de Jandarmerie Europene desfasurat la Centrul de Pregatire al Guardia Civil din Logrono - Spania, in cadrul acestui exercitiu avand functia de adjunct al sefului Biroului Comunicatii.

    Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

0 comentarii3661 vizualizări28 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0