Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Activitati in parteneriat cu ISU la Penitenciarul Bistrita.

Penitenciarul Bistrita, in colaborare cu Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud, au demarat un proiect comun privind informarea persoanelor private de libertate cu privire la modalitatile de interventie in cazul producerii unor calamitati naturale.

In acest sens, astazi, 14 decembrie, incepand cu ora 09.00, un numar de 47 de persoane private de libertate au participat la un seminar de informare despre principalele aspecte care reglementeaza activitatile privind protectia civila, prevenirea si stingerea incendiilor.

Activitatea de informare s-a desfasurat sub coordonarea unui specialist din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si a presupus prezentarea tehnicilor specifice privind modul de reactie in caz de cutremur, incendii si alte dezastre naturale.

Demersurile intreprinse de catre specialistii celor doua institutii urmaresc cresterea gradului de constientizare a persoanelor private de libertate privind riscurile la care s-ar putea expune in contextul unor incidente critice, precum si masurile de protectie si tehnici de interventie rapida pe care ar trebui sa le adopte in cazul producerii unei situatii de urgenta.

Astfel de activitati se vor desfasura periodic, cu scopul principal de crestere a gradului de informare a persoanelor private de libertate privind prevenirea si modul de actiune in cazul producerii unor situatii de risc, contribuind in acest fel la mentinerea unui nivel inalt de siguranta a locului de detinere.

 

 Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175,  0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

7 commentarii2870 vizualizări14 decembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0