Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Interventii S.M.U.R.D. Incendiu la un bar in localitatea Corvinesti. Incendiu cos de fum in Beclean.

In perioada 08.02.2013, ora 0730 - 11.02.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 72 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                 70;
  • Incendii:                                                                              2;

 


Incendiu cos de fum in Beclean

          Garda de Interventie Beclean a fost solicitata vineri, 8 februarie a.c., in jurul orei 10.00, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la cosul de fum al unei case de locuit din localitate. Prin interventia prompta a pompierilor militari s-a reusit lichidarea incendiului fara a se inregistra pagube materiale.

 

 

Incendiu la un bar in localitatea Corvinesti

           In data de 10 februarie a.c., in jurul orei 05.00, un apel, primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112, la dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta, anunta izbucnirea unui incendiu la un bar din localitatea Corvinesti.

Pentru localizarea si lichidarea incendiului s-au deplasat imediat la fata locului doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita.  La sosirea fortelor de interventie la locul solicitarii, s-a constatat ca intregul imobil era cuprins de flacari. Interventia a durat aproximativ doua ore, interval in care pompierii militari au tinut focarele sub control, impiedicand propagarea incendiului la obiectivele invecinate.

In urma incendiului, au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 150 mp, circa 100 mp din pardoseala din lemn a mansardei, grinzile si peretii din lemn ai obiectivului si produsele alimentare depozitate in zona de manifestare a incendiului. Evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat efectul termic produs la un sistem de incalzire neizolat termic fata de materialele combustibile.

 

Interventii S.M.U.R.D.

            In intervalul analizat, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost solicitat, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina pentru solutionarea a 70 situatii medicale de urgenta.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regasesc fracturi, colici renale, plagi taiate, dureri abdominale, stari avansate de ebrietate sau leziuni suferite in urma accidentelor rutiere. Paramedicii din cadrul I.S.U. Bistrita au intervenit in municipiul Bistrita, orasele Nasaud si Singeorz Bai si in comunele Rebra, Tiha Birgaului, Prundu Birgaului, Nimigea, Sant, actionand pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de garda din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Bistrita si Nasaud.

 

           COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

     Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii3136 vizualizări11 februarie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0