Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Braconieri sanctionati de jandarmi!

In urma unui apel primit prin Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112, jandarmii Sectiei din orasul Beclean, au intervenit in localitatea Ciceu Cristesti unde doi barbati pescuiau ilegal in zona podului rutier care traverseaza raul Ilisua.  

           Cei in cauza foloseau lansete telescopice la care aveau atasat cate un dispozitiv artizanal confectionat din fir monofilament cu ochiuri de dimensiuni reduse pentru prinderea pestelui.

             Pavel C. de 32 de ani si Gabriel A. de 37 de ani sunt domiciliati in Ilisua iar pe numele acestora au fost intocmite actele de constatare si sesizare care vor fi inaintate Parchetului competent material si teritorial, pentru a se da solutia legala.

 

           Conform Ordonantei nr. 23 din 2008, privind pescuitul si acvacultura, art. 64  lit. m: "producerea, importul, detinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasa de tip monofilament"  constituie infractiune, fapta sanctionata de art. 65, litera b:  "pescuitul cu unelte si scule neautorizate" constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 3 ani si interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani.

 

 

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii2744 vizualizări14 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0