Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Furtul de fier vechi in vizorul jandarmilor!

Jandarmii montani din Rodna s-au autosesizat privind furtul de fier vechi in zona minei din Valea Vinului, deoarece in ultima perioada au aparut urme de activitate in zona cu toate ca mina este dezafectata si nu se lucreaza de cativa ani. In noaptea dintre 12 spre 13 februarie a.c.,  la ora 00.30, jandarmii montani din Rodna s-au deplasat in zona miniera pentru a verifica ce se intampla.

          In aval de "Galeria 23 August" cum era denumita mina din Valea Vinului, au fost depistate 9 persoane suspecte care au declarat ca nu au gasit nimic in mina si ca nu intentionau sa sustraga fier vechi. 

            In urma verificarilor ulterioare efectuate de jandarmi la fata locului s-a constatat ca erau pregatite un numar de 40 de tevi, a cate 8-10 m lungime fiecare si cu diametrul de 160 mm si 5 vagoane de mina.

Jandarmii au intocmit un proces verbal de depistare a celor noua barbati care a fost inaintat Postului de Politie Rodna in vederea continuarii cercetarilor.

 Pericolul la care sunt expusi cei care risca sa intre in galerie este mare atat pentru ca peretii acesteia se pot prabusi dar si pentru ca se poate produce o poluare care sa afecteze ecosistemul in zona, avand in vedere rezidurile miniere care se varsa in paraul ce trece prin apropiere.

 

 

Informatii de background

In urma cu un an, in luna februarie, jandarmi ai Grupei de Supraveghere si Interventie din orasul Nasaud alaturi de jandarmii montani din Rodna au constatat faptul ca in aceeasi galerie se aflau pregatite aproximativ 80 de sine de fier de diferite dimensiuni, pe care cei in cauza urmau sa le incarce intr-o sanie, respectiv intr-o caruta, pentru a le transporta catre domiciliu.

Datorita demontarii sinelor s-a produs si schimbarea culorii apei paraului care iesea din galerie, iar la fata locului au sosit reprezentanti ai Companiei Apele Romane, deoarece s-au autosesizat, au luat probe de la fata locului, cu scopul de a preveni poluarea zonei.

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii4529 vizualizări14 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0