Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Finalul "Saptamanii altfel" la pompieri.

Personalul I.S.U. "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a avut parte de o saptamana speciala, "Saptamana altfel". Printre misiunile zilnice in care suntem angrenati, am primit numeroase vizite de la grupuri de prescolari si elevi de pe raza judetului nostru, speram noi de la viitorii nostri colegi.

Astfel, cele cinci subunitati ale pompierilor bistriteni au fost luate cu asalt, de la mic la mare, de viitorii pompieri, viitorii eroi ai vremurilor noastre. Peste 3600 de prescolari si elevi de la 46 de institutii de invatamant preuniversitare ne-au trecut pragul si au experimentat pentru o zi viata de pompier. Au vazut exercitii demonstrative, li s-au prezentat tehnica si echipamentele de interventie, masuri de prevenire a situatiilor de urgenta si modul de comportare in cazul gasirii unor elemente de munitie ramase neexplodate.

            In paralel, au fost organizate, la nivelul subunitatilor, puncte de informare unde au fost prelucrate si distribuite pliante, flyere cu masuri preventive si alte aspecte specifice situatiilor de urgenta.  Pliantele au cuprins teme ca: "Prevenirea incendiilor la arderea miristilor, a vegetatiei uscate si resturilor vegetale", "Cum ne protejam in caz de inundatii"  sau "Prevenirea incendiilor si modul de comportare in caz de incendiu".

            Modul in care am interactionat cu micii nostri vizitatori, ne incurajeaza sa ne implicam activ in viitoarele programe similare.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990.

 

0 comentarii2492 vizualizări06 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0