Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 13 Iunie 2024 - 14587
Sarbatorirea Zilei N.A.T.O. la Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN".

In data de 07.04.2013, incepand cu orele 09.00. pe platoul U.M. 02110 din Bistrita a avut loc ceremonia de inaltare pe catarg a drapelului national si a drapelului N.A.T.O. Activitatea a fost condusa de loctiitorul comandantului Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", colonel dr. Dorin Blaiu, fiind prezenti subprefectul judetului Bistrita-Nasaud, domnul Ovidiu Frent, reprezentanti ai institutiilor sistemului national de aparare din garnizoana Bistrita, comandantii unitatilor din garnizoana, cadre si gradati profesionisti. In alocutiunea rostita, loctiitorul comandantului brigazii a afirmat:

"Participarea militarilor romani, alaturi de aliati de parteneri in Teatrele de Operatii si in alte zone fierbinti de pe glob, reprezinta un element cheie in respectarea angajamentelor asumate de Romania, prin care sprijinim efortul comunitatii internationale de realizare si asigurare a unui mediu de securitate sigur si stabil.

In cadrul acestui efort se inscriu si structurile din cadrul Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore Balan" care au participat la misiuni in afara teritoriului national incepand cu anul 1995 in cadrul misiunilor UNAVEM III si MONUA din Angola, in cadrul misiunii KFOR din Kosovo din perioada 2000-2002 si incepand cu anul 2003 in Afganistan in cadrul OEF si ulterior ISAF (International Security Assistance Force) si in Irak in cadrul misiunii Antica Babilonia, ulterior Iraqi Freedom."

In incheiere, colonelul Dorin Blaiu a adus multumiri personalului militar si civil din cadrul brigazii pentru efortul depus pe parcursul acestor ani, si nu in ultimul rand, a adus multumiri reprezentantilor autoritatilor locale pentru buna colaborare si sprijinul acordat.

 

Ofiter cu informarea si relatiile publice,

Lt.col. Florin APAFAIAN.

                                         

                                                        

0 comentarii2793 vizualizări07 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0