Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Incendii in Bistrita si Telciu. Accident rutiero-feroviar in Beclean.

Sambata dimineata, 6 aprilie a.c., in jurul orei 05.20, dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa din localitatea Telciu. Pompierii militari din cadrul Sectiei Nasaud, impreuna cu pompierii voluntari din localitatile Telciu si Romuli, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta la nivelul acoperisului, pe o suprafata de aproximativ 100 mp. Interventia a durat aproximativ 90 de minute, salvatorii reusind sa lichideze incendiul in limitele gasite, inainte ca flacarile sa se extinda la intreg imobilul.

 

Incendiu in municipiul Bistrita

           Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina sambata, la ora 23.35, pentru lichidarea unui incendiul izbucnit la o casa din municipiul Bistrita, str. Ghinzii. O autospeciala de interventie cu apa si spuma s-a deplasat de urgenta la locul indicat. Flacarile, care se manifestau la cosul de fum necuratat al imobilului, au fost lichidate rapid inainte ca acestea sa propage pe o suprafata mai mare.

 

Protectia comunitatilor in orasul Beclean

           Garda de interventie din localitate a intervenit sambata si duminica, 6-7 aprilie a.c., pentru sprijinirea populatiei afectata de ploile inregistrate in data de 5 aprilie. Un echipaj al pompierilor din Beclean a intervenit pentru evacuarea apei din 15 gospodarii (curti, gradini si 3 demisoluri) situate pe strada Dobrogeanu Gherea din localitate.

 

 

Accident rutier in municipiul Bistrita

           Luni, 8 aprilie a.c., in jurul orei 01.00, dispeceratul integrat ISU Ambulanta a fost anuntat despre producerea unui accident rutier pe strada Zefirului din municipiul Bistrita. Un autoturism a parasit partea carosabila, lovind o teava de gaz de pe marginea soselei. Un echipaj de descarcerare si un echipaj de prim ajutor SMURD, impreuna cu echipa de interventie a distribuitorului de gaz metan, s-au deplasat de urgenta la locul indicat. Soferul autoturismului implicat in accident nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, pompierii militari au luat masurile de aparare impotriva incendiilor prin deconectarea bornelor de la acumulatori si spalarea carosabilului, in timp ce echipa specializata E-ON Gaz a intrerupt alimentarea cu gaz metan pentru a evita producerea unei deflagratii.

 

Accident rutiero - feroviar in Beclean 

           Luni, 8 aprilie, in jurul orei 06.10, Garda de Interventie Beclean a fost solicitata sa intervina la un accident rutiero - feroviar produs in dreptul trecerii la nivel cu calea ferata din orasul Beclean, spre cartier Figa. Un autoturism a fost lovit de un tren personal, in urma impactului autovehiculul a fost avariat in proportie de 40 %. Soferul implicat in accident nu a avut nevoie de ingrijiri medicale, pompierii militari intervenind pentru deconectarea bornelor de la baterie si inlaturarea elementelor de caroserie in vederea reluarii circulatiei in conditii normale.

 

In perioada 05.04.2013, ora 0730 - 08.04.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 77 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                          72;

  • Incendii:                                                                              2;        
  • Protectia comunitatilor                                                       3;

 

 

                COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE                    

         Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2758 vizualizări08 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0