Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Detinutii din Penitenciarul Bistrita isi cauta de lucru la Bursa Locurilor de Munca.

21 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bistrita au fost selectate pentru a participa vineri, 12 aprilie 2013, la Bursa Locurilor de Munca, gazduita de Hotel "Bistrita",  eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in cadrul proiectului  strategic "Regions for Jobs".

Persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii sunt in executarea unei pedepse in regim deschis sau semideschis, aflandu-se in apropierea termenului de a fi discutate in comisia de propuneri pentru liberare conditionata.

Totodata, detinutii selectati sunt din randul celor apti pentru munca din punct de vedere medical, calificati profesional sau necalificati, dar care poseda abilitati practice    intr-o meserie si, pe durata detentiei, s?au implicat in mod constant in activitatile lucrative desfasurate in interesul locului de detinere. De asemenea, o parte dintre acestia participa in prezent la cursuri de calificare profesionala ori au absolvit un astfel de curs in penitenciar.

Coordonata esentiala a reintegrarii pe piata muncii, formarea profesionala este una din directiile importante in procesul de interventie recuperativa a celor care executa o pedeapsa privativa de libertate, asa incat in anul 2012, 108 persoane private de libertate au absolvit cursuri de calificare profesionala in domeniile lucrator in tamplarie, lucrator in alimentatie si lucrator in structuri pentru constructii. De asemenea, in prezent, peste 40 de persoane din Penitenciarul Bistrita urmeaza cursuri de calificare ca lucrator in alimentatie sau lucrator in cultura plantelor.

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Munca urmareste sensibilizarea angajatorilor privind problematica sociala a acestei categorii vulnerabile, precum si oferirea unei oportunitati pentru fiecare dintre participanti de a deveni un potential angajat dupa punerea in libertate.

 

 Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 Telefon: 0263/238.175,       0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii3059 vizualizări11 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0