Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
Transportul unor persoane supraponderale. Interventii S.M.U.R.D.

Vineri, 12 aprilie a.c., un echipaj al pompierilor bistriteni a intervenit pentru sprijinirea echipajelor medicale din cadrul S.A.J. Bistrita - Nasaud, care au acordat asistenta medicala unor persoane supraponderale. In jurul orei 8.00, s-a actionat pentru transportul unei persoane supraponderale de la etajul II al unui imobil situat pe strada Florilor din municipiul Bistrita. Militarii au insotit echipajul medical pana la Sectia de Oncologie a Spitalului Judetean, unde au sprijinit echipajul medical in vederea transportului pacientului in cadrul sectiei amintite.

          Acelasi echipaj a fost solicitat, in jurul orei 12.00, sa intervina pentru sprijinirea unui echipaj medical care a preluat o victima supraponderala dintr-un imobil situat pe strada Garii din municipiu.


 

 

Interventii S.M.U.R.D.

            In perioada 12.04.2013, ora 0730 - 15.04.2013, ora 0730, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost solicitat, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina pentru solutionarea a 74 situatii medicale de urgenta.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regasesc fracturi, traumatisme, stari generale alterate, lipotimie, insuficienta respiratorie, dureri abdominale, lombare sau toracice, cefalee, probleme locomotorii sau stari avansate de ebrietate. Paramedicii din cadrul I.S.U. Bistrita au intervenit in municipiul Bistrita, orasele Singeorz - Bai, Nasaud si Beclean si in localitatile Prundu Birgaului, Rusu Birgaului, Sant, Josenii Birgaului, Telciu, Sieu, Livezile, Nimigea de Jos, Maieru, Dumitra, Crainimat, Tureac, actionand pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de garda din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Bistrita, Beclean si Nasaud.

 

 

                COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE                    


 Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

1 comentariu2324 vizualizări15 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0