Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 12 Mai 2021 - 14587
ANIVERSAREA A 10 ANI DE LA DESFASURAREA IN T.O. KUWEIT A COMPANIEI 383 APARARE C.B.R.N.

Vineri, 12.04.incepand cu orele 11.00. la sediul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" a avut  loc o intalnire de suflet, prilejuita de aniversarea a 10 ani de la desfasurarea in Teatrul de Operatii din Kuweit a Companiei 383 Aparare C.B.R.N. O buna parte din cei care in urma cu 10 ani au participat la misiune, multi alaturi de familii, au avut ocazia de a se reantalni si de a fi din nou impreuna, de a depana amintiri, pentru a impartasi impresii si opinii despre ce a insemnat aceasta misiune a subunitatii in Kuweit, 2003.

Compania 383 Aparare C.B.R.N. a fost prima unitate romaneasca din aceasta arma ( Aparare C.B.R.N.) nominalizata acum 10 ani sa participe la o misiune in afara granitelor tarii in cadrul operatiei "IRAQI FREEDOM", capabila sa execute orice misiune specifica incredintata, indiferent de conditiile de timp si relief.

Prezenti la aceasta activitate, gl.bg. dr. Ioan MANCI, loctiitorul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" Cluj-Napoca si colonel dr. Dorin BLAIU, loctiitorul comandantului brigazii, au multumit celor prezenti pentru profesionalismul si abnegatia dovedite pe timpul misiunii si le-au urat in continuare succes in activitatea pe care o desfasoara, cat si in viata de zi cu zi.

Generalul de brigada inginer (rez.) Cristian GHEORGHIU, care a fost initiatorul acestei intalniri, a remarcat bornele principale care au jalonat pregatirea si executarea misiunii, mentionand in mod special ca Raportul Comisiei Multinationale de Evaluare, pe baza actiunii in cadrul aplicatiei intrunite desfasurate in data de 21.04.2003, consemna:

"Compania 383 Aparare N.B.C. este o unitate remarcabila si bine condusa. Militarii si-au indeplinit misiunile in conditii severe de caldura si insorire.Unitatea este in masura sa execute misiuni de cercetare sau decontaminare pentru Fortele Aliate.Este o onoare sa lucrezi cu astfel de profesionisti dedicati".

De asemenea,  a adus multumiri gazdelor pentru modul ireprosabil in care a fost organizat acest eveniment si pentru conditiile oferite.

Domnul plutonier adjutant Daniel Motoc din cadrul acestei companii, ne-a spus:

"Am considerat imperios necesar sa ne revedem astazi, 12.04.2013, majoritatea celor care am participat la aceasta misiune. Acest moment aniversar a constituit un bun prilej pentru a ne intalni si a depana amintiri, de a ne aduce aminte de momentele grele, dar si de ce nu, de cele frumoase.Din punct de vedere organizatoric, nu a fost tocmai usor, insa datorita coeziunii colectivului Companiei 383 Aparare C.B.R.N., cat si a sprijinului comenzii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", am reusit sa finalizam aceasta activitate asa cum ne-am propus.

Nu in ultimul rand,  ne-am amintit si ii vom pastra vesnic in amintire pe colegii nostri care acum ne privesc de sus, comandantul Companiei 383 Aparare C.B.R.N., capitan Tiberiu NEGURA, plt. Catalin POTOASCA si caporal Marin SECHEY.

Folosim acest prilej, noi cei care am participat acum 10 ani in cadrul operatiei "IRAQI FREEDOM " din Kuweit, cat si militarii care incadreaza la ora actuala aceasta subunitate, sa aducem sincere multumiri celor care astazi au fost alaturi de noi la aceasta aniversare si care prin eforturile depuse si prin cuvintele frumoase rostite din suflet, au dat dovada de loialitate si camaraderie.

Aducem pe aceasta cale multumiri esaloanelor superioare care ne-au indrumat si sprijinit pentru realizarea acestui obiectiv, in asa fel incat aceasta aniversare sa fie un adevarat succes.

Nu putem sa nu aducem multumiri si domnului gl. bg. ing. (rez.) Cristian GHEORGHIU, care a initiat si a dus la bun sfarsit aceasta activitate."

Compania 383 Aparare C.B.R.N a participat in perioada aprilie - octombrie 2003 la operatia "IRAQI FREEDOM", fiind dislocata in Kuweit.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA.  

 Locotenent-colonel

                 Florin APAFAIAN.

0 comentarii3976 vizualizări15 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0