Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Actiune preventiva a jandarmilor bistriteni pentru combaterea braconajului pe lacul Colibita.

Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita alaturi de reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura Bistrita si ai Asociatiei Esox Spinning Bistrita au organizat la acest sfarsit de saptamana mai multe actiuni punctuale pentru prevenirea pescuitului ilegal pe malul lacului Colibita.

Au fost aplicate un numar de 12  sanctiuni  contraventionale in valoare de 7.200 lei, pentru pescuit in perioada de prohibitie.

Au fost abandonate la fata locului un numar de 10 lansete echipate cu mulinete avand atasate la fir momeli naturale care au fost lansate in lac, ca urmare acestea au fost ridicate de catre echipele de control conform procedurilor legale in vigoare. Astfel de actiuni vor continua pe toata perioada de prohibitie, (08.04. - 06.06.2013).

 Informatii de background

Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 23 din 2008, actualizata, art. 59, lit. f, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda: «pescuitul in habitatele piscicole naturale, prin orice metode si mijloace, al pestilor si a altor vietuitoare acvatice in perioada de prohibitie si in zonele de protectie.»

             Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

Foto - "Apus de soare la Colibita" de Marius Chiuzan.

0 comentarii3024 vizualizări29 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0