Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 21 Iulie 2024 - 14587
Jandarmii bistriteni in mijlocul cetatenilor pe perioada mini-vacantei de 1 mai si de Paste!

In perioada 01 - 06 mai a.c., jandarmii vor intensifica masurile de ordine publica, peste 90 de jandarmi actionand in zona lacasurilor de cult de pe raza judetului Bistrtita Nasaud dar si  in zonele montane. Jandarmii bistriteni vor actiona in principal, in zona lacasurilor de cult unde se vor desfasura manifestari religioase, dar si pe caile de acces catre acestea, fortele de ordine fiind prezente in municipiul Bistrita dar si in localitatile Nasaud, Singeorz Bai, Beclean Rodna si Piatra Fintinele.

        In aceasta perioada vor fi intensificate masurile de ordine publica si se vor desfasura actiuni in special in zonele intens circulate, urmarindu-se descurajarea persoanelor care tulbura ordinea si linistea publica sau care comit fapte antisociale.

        De asemenea, jandarmii vor fi prezenti in zonele unde se preconizeaza a fi mari aglomerari de persoane (gari, autogari, piete, targuri, etc.) si la manifestarile cultural-artistice si sportive organizate in aceasta perioada.

          In data de 3 mai 2013, de la ora 20.30, jandarmii bistriteni sprijiniti de catre jandarmi din cadrul Gruparii Mobile Targu Mures, vor asigura masurile de ordine publica la partida de fotbal din etapa a XXIX -a, a Ligii I la fotbal dintre echipele F.C. Gloria Bistrita 1922 si F.C. Dinamo Bucuresti.

 

Informatii de background.

Pe perioada mini-vacantei de Paste jandarmii montani se vor afla la datorie in zonele de agrement de pe raza judetului, in zonele montane si in statiunea balneara Sangeorz-Bai.

Jandarmii Postului Montan Rodna vor patrula in zonele turistice unde se preconizeaza sosirea a numerosi turisti dar si pe traseele montane frecventate de catre acestia.

 Jandarmii Postului Montan Piatra Fantanele vor asigura masurile de ordine publica la acest sfarsit de saptamana atat in zona Castelului Dracula, in zona lacului de acumulare Colibita cat si pe raza localitatilor Bistrita Bargaului si Prundu Bargaului.

 Recomandarile pe care le fac jandarmii montani pentru aceasta perioada sunt legate de respectarea de catre turisti a unor reguli de baza atunci cand se afla in natura: sa nu aprinda focul in zone neamenajate sau in imediata apropiere a padurii, sa respecte regulile privitoare la traseele montane, sa nu se abata de la acestea si sa nu lase in urma lor resturi menajere, care pot dauna mediului inconjurator.

  De asemenea pentru orice problema pe care o intampina in spatiul montan, turistii pot apela cu incredere la ajutorul oferit de jandarmii montani in orice imprejurare care le poate pune in pericol integritatea fizica si nu numai, sunand la 112.

          Avand in vedere faptul ca unele persoane doresc sa isi petreaca aceasta mini-vacanta in aer liber, jandarmii recomanda tuturor cetatenilor sa respecte prevederile Legii nr. 54 din 19 martie 2012, privind desfasurarea activitatilor de picnic, care reglementeaza aceste activitati desfasurate pe domeniul public ori privat al statului si/sau al unitatilor administrativ-teritoriale cu scopul prevenirii, reducerii si eliminarii impactului negativ asupra mediului, asupra starii de sanatate a populatiei, generat de practicarea inadecvata a activitatilor de picnic.

          Pentru evitarea evenimentelor nedorite si a oricaror situatii de natura sa tulbure linistea publica, Jandarmeria Bistrita Nasaud  face urmatoarele recomandari: 

         - participantii la manifestarile religioase sa respecte indicatiile fortelor de ordine si sa evite implicarea in conflicte de orice natura; 

         - sa acorde o atentie deosebita bunurilor si obiectelor personale (genti, posete, bagaje etc.) si sa evite, pe cat posibil, sa aiba la vedere obiecte de valoare care pot atrage atentia;

         De asemenea, in cazul in care sunt martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala, sa solicite ajutorul echipajelor de jandarmi sau sa apeleze la numarul unic de urgenta 112. 

     Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

 

0 comentarii3101 vizualizări30 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0