Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 14 Iunie 2024 - 14587
Legalitatea activitatii din piete, prostitutia si cersetoria in atentia jandarmilor.

Jandarmii Detasamentului 1 Mobil Bistrita au descins in pietele Decebal, respectiv Independentei Nord, marti 28 mai a.c., pentru a verifica legalitatea activitatii comerciantilor. Principalele aspecte urmarite de catre jandarmi au fost legate de respectarea prevederilor legii nr. 12 din 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si anume afisarea preturilor la marfa expusa spre vanzare dar si documentele de provenienta a marfurilor expuse.

           Au fost aplicate in total 6 avertismente scrise (5 in Piata Decebal, unul in Piata Independentei Nord), pentru lipsa afisarii preturilor la marfurile expuse spre vanzare.

           Si prostitutia a fost sanctionata de jandarmi in ultimele 24 de ore, pe aceasta linie fiind aplicate doua sanctiuni a cate 500 de lei fiecare, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, art.3, pct.6.

            Pe linie de cersetorie au fost constatate doua contraventii si au fost aplicate doua sanctiuni in valoare totala de 400 de lei.

 

 

Vineri, 31 mai a.c. de la ora 10.30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud, din strada Romana, nr. 17A, va fi organizata o conferinta de presa cu ocazia festivitatilor de predare/primire a comenzii unitatii, ca urmare a trecerii in rezerva a domnului colonel Ionel CIMUCA.

         Informatii de background

          Domnul colonel Ionel Cimuca, a trecut in rezerva dupa 10 ani in care a ocupat  functia de inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud.

       De la varsta de 19 ani, cand a absolvit cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi Bucuresti, ofiter cu o activitate meritorie in institutia Jandarmeriei, si-a desfasurat activitatea timp de 34 de ani in domeniul ordinii si sigurantei publice.

        Munca intr-o structura militara profesionista este munca de echipa. Domnul colonel Ionel Cimuca a construit colective, a construit relatii de munca bazate pe respect, professionalism, initiativa si responsabilitate.

            Colectivul care a avut onoarea sa isi desfasoare activitatea alaturi de domnia sa, ii multumeste pentru capacitatea de a fi mereu alaturi de subordonati ca un adevarat profesionist si il asigura de toata consideratia si respectul cuvenit dupa o viata  intreaga petrecuta in slujba cetateanului.

         In locul domnului colonel Ionel Cimuca a fost imputernicit sa exercite functia de inspector sef al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud, cel care a indeplinit functia de prim adjunct al inspectorului sef - lt. col. Florin Furnea.

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

 

 


 

 

0 comentarii2940 vizualizări29 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0