Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 22 Iunie 2024 - 14587
Ziua lucratorilor din sistemul penitenciar romanesc sarbatorita si in Penitenciarul Bistrita.

In fiecare an, in data de 29 iunie, Administratia Nationala a Penitenciarelor sarbatoreste "Ziua lucratorilor din penitenciarele din Romania", sub patronajul spiritual al Sfintilor Apostoli Petru si Pavel, ocrotitorii sistemului penitenciar. Aceasta zi speciala constituie un bun prilej pentru promovarea la nivel comunitar a traditiilor organizationale ale institutiilor penitenciare, precum si pentru imbunatatirea perceptiei opiniei publice cu privire la rolul si locul lucratorului de penitenciar in societate.

            Ca si in anii precendenti, in perioada 27.06.2013 - 29.06.2013, in Penitenciarul Bistrita se vor desfasura activitati care sa marcheze importanta evenimentului, cu implicarea functionarilor publici cu statut special, dar si a persoanelor private de libertate.

Joi, 27.06.2013, incepand cu ora 10.00, grupul artistic al persoanelor private de libertate va prezenta un program special celor aflati in detentie, cuprinzand muzica si dansuri.

In data 28.06.2013, in cadrul unei sedinte festive, directorul unitatii va transmite personalului mesajele din partea conducerii Ministerului Justitiei si  a Administratiei Nationale a Penitenciarelor. In cadrul aceleiasi reuniuni, se vor comunica avansarile in gradul profesional urmator si se vor acorda diplome de merit pentru cei mai buni lucratori de penitenciar, pe domenii de activitate.

In cursul zilei de vineri, 28 iunie 2013, Penitenciarul Bistrita organizeaza "Ziua Portilor Deschise", demers care va oferi posibilitatea reprezentantilor societatii civile de a vizita unitatea, in scopul cunoasterii realitatii obiective din mediul carceral.

Accesul in unitate va fi permis in intervalul orar 10.00 - 15.00, in baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, pasaport), persoanele vizitatoare urmand sa se conformeze regulilor ce privesc accesul in locul de detinere, precum si prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al unitatii. Persoanele cu varsta sub 14 ani vor avea acces doar insotite.

Totodata, cei care viziteaza unitatea vor putea admira si achizitiona produse din cadrul unei expozitii de obiecte de artizanat, lucrari de sculptura si pictura realizate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor ocupationale.

Sambata, 29 iunie 2013, incepand cu ora 10.00, la sediul Penitenciarului Bistrita, P.S. Vasile Somesanul, episcop - vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, va oficia o slujba arhiereasca, la care vor participa atat personalul, cat si persoane private de libertate.

La slujba religioasa pot participa si membri ai societatii civile, accesul in unitate al acestora fiind posibil in baza unui act de identitate valabil.

Activitatile programate in aceasta perioada vizeaza constientizarea comunitatii locale asupra importantei pe care Penitenciarul Bistrita il are in mentinerea si restabilirea ordinii sociale, construirea unei imagini publice obiective cu privire la activitatea desfasurata de unitate, prin promovarea valorilor, atitudinilor si a culturii organizationale. 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

       Purtator de cuvant  PENITENCIARUL BISTRITA.

 

Telefon: 0263/238.175

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

        0741/265.809

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

 

1 comentariu3087 vizualizări26 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0