Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 22 Iulie 2024 - 14587
Descarcerare victime rutiere.

Marti, 2 iulie a.c., la ora 12.20, un apel pe numarul unic de urgenta 112 a informat dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. despre producerea unui accident rutier pe DN 17 C, intre localitatile Cepari si Dumitra. Modul S.M.U.R.D., compus dintr-o autospeciala de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor, a fost alocat la locul accidentului. In accident au fost implicate trei autoturisme, dintre care unul a parasit partea carosabila, dupa care s-a rasturnat. Cele doua victime, un barbat si o femeie, in varsta de 27 ani, respectiv 21 de ani, au fost extrase din autoturismul avariat de catre ceilalti participanti la trafic, pana la sosirea salvatorilor. Victimele, constiente in momentul preluarii, au fost stabilizate si transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean in vederea investigatiilor medicale suplimentare. Pompierii militari au asigurat masurile de aparare impotriva incendiilor, au sablat carosabilul si au stabilizat autoturismul pana in momentul ridicarii de la locul accidentului.  

*        Marti, 2 iulie, la ora 18.56, un echipaj de descarcerare al pompierilor bistriteni si un echipaj de prim ajutor SMURD au fost solicitate pe DN 17, la iesire din municipiul Bistrita spre Beclean, pentru a acorda asistenta medicala unui baiat in varsta de 10 care a ramas prins intre dalele de beton de pe marginea partii carosabile.

*        Pompierii bistriteni au fost solicitati ieri, 2 iulie a.c., in doua randuri, sa intervina pe strada Dragos Voda din municipiul Bistrita pentru lichidarea unor incendii care se manifestau la un copac, respectiv pe o suprafata de 0,02 ha vegetatie uscata. Focarele au fost lichidate rapid, inainte ca alte pagube materiale sa fie inregistrate.

 

 

In perioada 02.07.2013, ora 0730 - 03.07.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 31 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     28;
  • Incendii:                                                                              2;
  • Protectia comunitatilor                                                       1;


COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                        Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990.

.


Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2821 vizualizări03 iulie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0