Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
"Da Doamne la lume bine!"- un exemplu de solidaritate bistriteana.

Atunci cand sute de oameni se mobilizeaza pentru a sustine un act de caritate in beneficiul tinerilor inseamna ca societatea a inteles ca cea mai sigura si de durata investitie este aceea in tineri si in educarea lor. Acest lucru s-a inamplat aseara, in cadrul specacolului caritabil "Da Doamne la lume bine!", aflat la a doua editie, organizat de catre Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului in parteneriat cu Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, in Teatrul de vara amplasat pe pietonalul Bistrita. Evenimentul vine in sprijinul constructiei Centrului Misionar pentru Tineret "Preot Profesor Ioan Bunea"- aflat acum la nivelul acoperisului- si a constat intr-un adevarat regal de muzica populara, reunind nume sonore si invitati de onoare.

Evenimentul a debutat cu o scurta prezentare efectuata de coordonatorul proiectului, Pr. Tudor Mudure, care a expus relevanta acestui demers, punctand totodata scopul si finalitatea centrului- acela de a angrena tinerii in activitati de formare, educare morala si comunicare. Gazda spectacolului, renumitul interpret Alexandru Pugna, a coordonat si prezentat minutios fiecare moment al evenimentului. Reprezentanti marcanti ai folclorului romanesc au acceptat provocarea de a sustine acest proiect, oferindu-le tuturor celor prezenti o seara cu o puternica incarcatura emotionala.

 

Printre artistii prezenti pe scena - care nu au solicitat niciun fel de onorariu- se numara: Nicolae Muresan, Ioan Pop si Grupul Iza, Cornelia Ardelean Archiudean,  Alexandru Pugna, Domnica Dologa, Anuta Motofelia, Nicolae Cioanca, Ioachim Span, Mirela Petrus, Cristina Retegan, Gavril si Mihai Varva. Totodata a fost prezent in premiera grupul coral al Asociatiei Tinerilor Crestini Ortodocsi Bistrita-Nasaud, elevi ai Liceului cu Program Sportiv Bistrita si ai Liceului de Muzica "Tudor Jarda". Interpretii au fost acompaniati de catre orchestra ansamblului profesionist "Dor romanesc" al Centrului Judetean pentru Cultura Bistrita-Nasaud, dirijati de catre Anghel Urs. Incantand audienta cu piesele folclorice autentice si cu ritmurile maramuresene, artistii s-au declarat primii sustinatori ai acestei cauze cuprinse in proiectul centrului, insistand asupra misiunii lor si a Bisericii de a implica tinerii in cultura folclorica si traditionala romaneasca.

In incheierea spectacolului, a carui durata a fost de 2 ore si jumatate, Presedintele Consiliului Judetean, Emil Radu Moldovan, sustinator permanent al ideii de misiune sociala, a subliniat importanta derularii acestor proiecte precum este Centrul Misionar de la Sangeorz-Bai, exprimand devotamentul pe care locuitorii judetului si fetele bisericesti il au fata de latura social-filantropica.

 Binecuvantarea pentru acest eveniment a fost data de catre Inalt Preasfintitul Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, care a expus audientei ceea ce Sfantul Apostol Pavel afirma: "mai fericit este a da decat a lua". Darul este perceput asadar ca un pas intru ajutorarea aproapelui, Parintele Mitropolit subliniind necesitatea de a darui moral si spiritual, prin implicarea in misiunea social-filantropica, si prin comuniunea cu Hristos.

 

 

 

Coordonator proiect:

Pr. prof. Tudor Mudure

0745 37 41 02

 

 

0 comentarii2450 vizualizări01 noiembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0