Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Mitropolitul Andrei, in parohiile Unirea si Maieru, in cea de-a doua zi de Craciun.

In cea de-a doua zi a Praznicului Nasterii Domnului, in calendarele ortodoxe s-a facut pomenirea Soborului Maicii Domnului. IPS Parinte Andrei a oficiat Sf. Liturghie in parohia Unirea, protopopiatul Bistrita. Slujba a fost oficiata in sobor de preoti si diaconi din care a facut parte si protopopul de Bistrita, pr. Alexandru Vidican. Pe langa bucuria Praznicului, credinciosii parohiei s-au bucurat de prezenta ierarhului, intrucat in parohia Unirea nu a mai fost oficiata o Liturghie Arhiereasca din anul 1987, cand a avut loc sfintirea locasului de cult.
In cadrul Sf. Liturghii IPS Andrei le-a adresat celor prezenti un cuvant de invatatura. La slujba s-au aflat si presedintele Consiliului Judetean-Emil Radu Moldovan si primarul Bistritei- Ovidiu Teodor Cretu.
In dupa-masa acestei zile, IPS Andrei a oficiat slujba Vecerniei in parohia Maieru I, protopopiatul Nasaud, a carei biserica ocrotita de Sf. Arhid. Stefan isi va serba vineri, in a 3-a zi de Craciun, hramul.
La finalul Vecerniei, Mitropolitul Clujului a oficiat si o slujba de binecuvantare a lucrarilor efectuate la casa parohiala.

.

Sursa - Radio Renasterea.

0 comentarii2485 vizualizări27 decembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0