Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
"Bucuria Invierii din sufletul copilului"

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, Protopopiatul Ortodox Bistrita, Inspectoratul Scolar Judetean, Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi Bistrita au organizat astazi 17.05.2014, la sediul Protopopiatului Ortodox- "Concursul  judetean de creatii literare si plastice" -Editia a III-a, "Bucuria Invierii din sufletul copilului"

Emotia prilejuita de sarbatoarea Invierii Domnului poate fi ilustrata prin culoare sau creatie literara, antrenand un numar cat mai mare de elevi cu inclinatii artistice, creativitate, imaginatie, talent si sensibilitate. Acest proiect vrea sa insufle elevilor nostri dorinta de a fi mai buni, de-a creste frumos si totodata, un mod de a-L aduce pe Iisus Hristos in sufletele noastre ale tuturor: elevi, parinti, profesori

 Pentru Biserica Ortodoxa, imaginea este, intocmai ca si cuvantul, un limbaj care exprima dogmele si invataturile sale. Este o teologie inspirata, prezentata sub o forma vizuala. Ea este asemenea unei oglinzi care reflecta viata duhovniceasca a Bisericii.

 Din juriul concursului au facut parte Pr.Prot.Alexandru Vidican, Pr.Inspector Adrian Cherhat, Prof.Andrea Pintiliescu si Prof. Retegan Macedon.

 Premierea elevilor se va face maine intr-un cadru festiv la orele 18.00 dupa slujba Vecerniei, in biserica cu hramul "Intrarea in biserica a Maicii Domnului"  de la Protopopiatul Ortodox Bistrita.

 In acelas cadru festiv si de rugaciune, cei prezenti vor avea bucuria de a vedea si cateva scenete religioase jucate de elevii de la scoala generala din Piatra Fantanele, piese puse in scena de maiciile de la manastirea din aceeasi localitate.

 

                                              

Pr.Emanuel Vidican

0 comentarii2429 vizualizări17 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0