Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Eroii din muntii Calimani.

De ziua Inaltarii Domnului au fost pomeniti si eroi din muntii Calimani, de pe Grui, chiar la locul unde si-au dat viata pentru neam si tara. In anul 1916, 60 de soldati romani au fost impuscati si aruncati intr-o groapa comuna, pe locul careia astazi s-a ridicat un monument in cinstea si amintirea lor.

S-au intalnit in varf de munte credinciosi de pe Valea Bargaului, din Bucovina si Maramures pentru a le comemora amintirea.

Sfanta Lirurghie si Parastasul de pomenire au fost oficiate de P.S Vasile Somesanul  alaturi de parintele protopop Alexandru Vidican, un sobor de diaconi si preoti.

La finele ceremoniei, un pluton de militari au tras salve de foc si au depus coroane de flori iar un grup de elevi din Alba-Iulia si Prundu Bargaului au cantat cantece patriotice care i-au impresionat pe toti cei prezenti pana la lacrimi de recunostinta pentru eroii neamului si acelor de pe Grui.

 

Pr.Emanuel Vidican.

0 comentarii2457 vizualizări30 mai 2014
rss 2.0
rss 2.0