Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
"Bucuria de a fi tanar" la Colibita.

Zeci de copii au participat in aceste zile la tabara "Bucuria de a fi tanar" ce a avut loc la Colibita. Aceasta a fost organizata de Asociatiile Tinerilor Crestin Ortodocsi din Bistrita, Nasaud si Beclean. Timp de 5 zile, in perioada 30 iunie- 4 iulie, copiii au avut parte de activitati interactive, discutii duhovnicesti, jocuri si diverse ateliere. O zi speciala a fost cea de joi, in care copiii au primit vizita Inaltpreasfintitului Parinte Andrei. Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului le-a vorbit tinerilor despre importanta lor in societate, oferindu-le mai multe exemple vrednice de urmat. Amintindu-le despre legatura stransa dintre ucenic si duhovnic, Inaltpreasfintia Sa, l-a dat ca exemplu pe Sf. Ap. Pavel si indemnurile pe care acesta le-a adresat ucenicilor sai Tit si Timotei. Totodata, i-a incurajat sa devina misionari, urmand exemplul sfintilor si sa se indeletniceasca cu lectura duhovniceasca.

"In aceasta tabara, participantii si-au putut dezvolta abilitatile artistice si practice prin participare la ateliere propuse cum ar fi: teatru, chitara, modelaj Fimo, pictura, gastronomie, sau prim-ajutor. Printre invitatii nostri s-au numarat pr. Gavril, duhovnicul Manastirii de la Piatra Fantanele si pr. Simon Bretfelean, care ne-au impartasit din bogata lor experienta duhovniceasca. Pentru a vedea modele de vietuire crestina si liniste duhovniceasca, maica stareta cu alte doua maici de la Manastirea Piatra Fantanele au organizat doua ateliere, unul de litografie si altul de impletire a cruciulitelor de piept. Luand contact direct cu viata monahala, tinerii au trait momente de neuitat si au putut afla despre ce inseamna ca un om sa fie in legatura cu Dumnezeu", a declarat inspectorul eparhial pentru tineret al Arhiepiscopiei Clujului, pr. Tudor Mudure. 

O a doua sesiune a taberelor pentru copii va fi organizata la Colibita, in perioada 27 iulie-1 august.


 Autor: Alexandra Anderes

www.radiorenasterea.ro

0 comentarii2471 vizualizări06 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0