Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Tinerii crestini ortodcsi ai judetului nostru s-au bucurat in acest sfarsit de saptamana de campionatul de fotbal "Mens sana in corpore sano".

Evenimentul, care a fost unul de debut pe plan sportiv, organizat de catre Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi a Protopopiatelor Bistrita, Nasaud si Beclean a reunit 100 de tineri intr-o frumoasa competitie de fotbal. Activitatea s-a desfasurat in conditii optime, avand parte si de un timp favorabil.

            Intalnirea a avut loc in Biserica "Sfanta Treime" din Bistrita, unde, in prezenta unui sobor de preoti in frunte cu parintele protopop Alexandru Vidican a fost rostita o rugaciune de binecuvantare, ulterior, fiindu-le adresate tinerilor prezenti cateva ganduri duhovnicesti.

            De la Biserica tinerii s-au deplasat pe terenurile de sport ale bazei sportive "Alex", unde pentru inceput le-a fost prezentat regulamentul de desfasurare, urmat fiind de tragerile la sorti dupa care, inainte inceperii meciurilor, toti cei prezenti au rostit rugaciunea Tatal Nostru.

            Toate echipele au avut o prezenta buna, dar asa cum intr-o competitie exista invinsi si invingatori, campionatul a fost castigat de catre Parohia Ortodoxa Cociu, urmata fiind de Parohia Ortodoxa Caianu Mare iar pe cel de-al treilea loc fiind clasata echipa Parohiei Ortodoxe Livezile.

            Organizatorii au pus la dispozitia participantilor o gustare, diplome pentru toate echipele participante, iar echipelor clasate pe locurile I, II si III cupe si un mic premiu contand intr-o suma simbolica.

            Campionatul s-a incheiat intr-o frumoasa atmosfera, unde, echipa castigatoare a jucat un meci amical cu o echipa formata din preoti ai celor trei protopopiate, meci care s-a terminat la egalitate.

            Acest eveniment s-a desfasurat cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, cu sprijinul presedintelui Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, Emil Radu Moldovan si prin implicarea preotilor din protopopiatele noastre.

 

 

Inspector eparhial pentru tineret,

Pr. Tudor Mudure - Iacob.

3 commentarii2436 vizualizări14 iulie 2014
rss 2.0
rss 2.0