Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
"Omul cu sufletul frumos care il iubeste pe Dumnezeu iubeste si natura'.

Sub deviza evangheliei ce se citeste in duminica a noua dupa Rusalii in care este relatata minunea umblarii pe mare a Domnului nostru Iisus Hristos, Parohia Ortodoxa Nepos a avut ca invitat duminica 10 august in mijlocul credinciosilor ei, pe domnul profesor CristianTetcu, presedintele asociatiei ecologiste Gal Ruralis din judetul Bistrita-Nasaud. Alaturi de parintele paroh Vasile Rus , a fost tratata tema Dumnezeu,Omul si Natura. O perspectiva teologica a acestei teme a facut-o parintele Vasile Rus care in dizertatia sa a aratat legatura stransa intre Dumnezeu si creatia Sa,omul si natura:’’ omul este mijlocitor intre Dumnezeu si natura,este preotul care aduce jertfa de multumire lui Dumnezeu in numele naturii si a fapturilor necuvantatoare. Dumnezeu i-a incredintat omului mandatul de a stapani peste natura. Stapanirea omului nu trebuie sa fie asemenea unui despot,ci asemeni unui rege bun care stapaneste peste poporul sau. Natura se mantuieste alaturi de om.In Epistola apostolului Pavel catre Romani, in capitolul 8 se afirma ca natura asteapta mantuirea cu o dorinta infocata si suspina.
Natura este destinata slavei la care vor fi partasi oamenii in imparatia lui Dumnezeu.Spune apostolul Ioan in cartea Apocalipsei la capitolul 21:’’ am vazut un cer nou si un pamant nou’’.Domnul profesor Cristian Tetcu a abordat aceasta tema din perspectiva stiintifica si cu ajutorul proiectiilor video i-a indemnat pe oamenii aflati in sfanta biserica sa iubeasca natura ,in special raul Somes care in ultimii ani sufera din cauza poluarii excesive.Reamintim faptul ca Parohia Ortodoxa Nepos a organizat in primavara acestui an o campanie de igienizare a raului Somes ,pentru a oferi o speranta de viata frumoasa tinerelor vlastare ale parohiei.Totul sub deviza:’’ Omul cu sufletul frumos care il iubeste pe Dumnezeu iubeste si natura’’.

0 comentarii2429 vizualizări10 august 2014
rss 2.0
rss 2.0