Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Stiati cat de veche este credinta ortodoxa?

Daca sunteti romano catolic, este bine sa stiti ca pana in anul 1054 Biserica dumneavoastra a fost una cu cea Ortodoxa. In acel an Papa de la Roma s-a despartit de cele patru Patriarhate apostolice (Constantinopol, Alexandria, Antiohia si Ierusalim) si a inceput sa faca schimbari dogmatice. Astfel Biserica dumneavoastra este veche de 1000 de ani.
Daca sunteti un luteran, religia dumneavoastra a fost intemeiata de catre Martin Luther, un fost calugar din Biserica Catolica, in anul 1517.
Daca apartineti Bisericii Anglicane, religia dumneavoastra a fost intemeiata de catre regele Henric al VIII in anul 1534, deoarece Papa nu i-a acordat dreptul de a divorta si a se recasatori.
Daca sunteti un prezbiterian, religia dumneavoastra a fost infiintata de John Knox in Scotia, in anul 1560.
Daca sunteti congregationist, religia dumneavoastra a fost initiata de catre Robert Brown, in Olanda in anul 1582.
Daca sunteti protestant episcopal, religia dumneavoastra a fost o ramura a Bisericii Anglicane, infiintata de catre Samuel Senbury in coloniile americane, in secolul 17.
Daca sunteti baptist, ii datorati principiile religiei dumneavoastra lui John Smyth, care a lansat-o la Amsterdam in anul 1606.
Daca apartineti  Bisericii  Daneze Reformate, il recunoasteti ca fondator pe Michelis Jones, deoarece religia dumneavoastra isi are originile in New York, in anul 1628.
Daca sunteti metodist, religia dumneavoastra a fost fondata de catre John si Charles Wesley in Anglia, in anul 1774.
Daca sunteti mormon, bazele religiei dumneavoastra au fost puse de catre Joseph Smith in Palmyra, New York, in anul 1829.
Daca sunteti membru al Bisericii Armata Salvarii,  secta dumneavoastra a fost initiata de catre William Booth, in Londra, in anul 1865.
Daca sunteti membru al Bisericii Scientologice,  anul in care aceasta religie s-a  nascut este 1879, iar cea care a fondat-o este Mary Baker Eddy.
Daca apartineti uneia dintre organizatiile religioase cunoscute sub numele "Biserica Nazarineanului", "Evanghelia Penticostala," "Biserica Sfanta" sau "Martorii lui Iehova", religia dvs este una dintre sutele de noi secte fondate de oameni in ultima suta de ani.
Daca sunteti Crestin Ortodox, religia dumneavoastra a fost fondata in anul 33 de catre Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Nu s-a mai schimbat din acel moment.
Deci Biserica noastra ortodoxa are acum 2.000 de ani vechime.


  
Pr. Dr.  Miltiades Efthimiou.

0 comentarii2450 vizualizări31 decembrie 2014
rss 2.0
rss 2.0