Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Sfantul Sinod incurajeaza colaborarea dintre parohii si scoli.

Preotii din Protopopiatul Bistrita au discutat in prezenta Inaltpreasfintitului Parinte Andrei si a reprezentantilor Inspectoratului Scolar Bistrita-Nasaud despre importanta orei de religie si a colaborarii pe care sunt chemati sa o aiba cu scolile de pe raza parohiilor in care slujesc. Subiectul a fost dezbatut astazi, 10 februarie 2015, in cadrul sedintei lunare a clericilor de pe raza judetului Bistrita. La discutie au luat parte: Camelia Tabara, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean, parintele Adrian Cherhat, inspectorul de religie al judetului si parintele Tudor Mudure, inspector eparhial de tineret. De asemnea, au participat: consilierul cultural al Arhiepiscopiei Clujului, parintele Bogdan Ivanov si protopopul de Bistrita, parintele Alexandru Vidican.

Sfantul Sinod incurajeaza colaborarea dintre parohii si scoli

In discursul Inaltpreasfintiei Sale, Mitropolitul Clujului le-a adus la cunostinta preotilor importanta implicarii lor, in calitate de pastori, in actul de invatamant, cu atat mai mult cu cat la nivelul Sfantului Sinod s-a hotarat incheierea de protocoale de colaborare intre parohii si scolile de pe raza acestora.

Potrivit consilierului cultural al Arhiepiscopiei Clujului, acest protocol nu isi propune doar sa consolideze statutul orei de religie ci si sa gaseasca cateva solutii punctuale la probleme foarte importante pe care le traverseaza invatamantul romanesc si anume riscul de abandon scolar si problemele copiilor din familii defavorizate. Preotii au fost indemnati sa ia act de aceste decizii si sa le puna in aplicare incepand cu perioada urmatoare.

Proiectul Scoala "Sfantul Stelian" merge mai departe

Privitor la Municipiul Bistrita, in sedinta s-a hotarat continuarea proiectului clasei pregatitoare "Sfantul Stelian". Aceasta isi va desfasura activitatea pentru al doilea an si va avea aceeasi oferta educationala. Totodata, in sedinta s-a discutat si posibilitatea deschiderii la Bistrita a unei scoli confesionale, iar in vederea realizarii acestui proiect, Parintele Mitropolit a vizitat o posibila locatie a viitoarei unitati de invatamant.

In sedinta de azi, le-au fost transmise preotilor si alte noutati administrative si social-misionare.

 

 

Autor: Alexandra Anderes.

http://www.radiorenasterea.ro/pages/article.php?id_link=2437

0 comentarii2457 vizualizări11 februarie 2015
rss 2.0
rss 2.0