Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
SEARA DUHOVNICEASCA LA TELCIU.

Aseara, 5 martie, de la orele 17.00, in cadrul serilor duhovnicesti intitulate "Cuvinte pentru suflet" organizate de catre Protopopiatul Ortodox Roman Nasaud si Asociatia Tinerilor Crestini Ortodocsi "Sfintii Martiri Nasaudeni", la Parohia Ortodoxa Telciu pastorita de catre parintele Parascan Ioan Danut si parintele Sarmas Teodor, a poposit parintele consilier cultural Bogdan Ivanov al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, care a sustinut o cuvantare - meditatie duhovniceasca intitulata "Singuratatea Domnului in fata Patimirii si singuratatea noastra".

Cuvantarea s-a axat in special pe relatia Dumnezeu - om, singuratatea Lui si singuratatea noastra, accentuand ca singuratatea omului se datoreaza pacatului si circumstantelor vietii, pe cand singuratatea Domnului vine sa defineasca actul patimirii Sale pentru rascumpararea din moarte si pacat.

In Biserica au fost prezenti un numar de aproximativ 400 de credinciosi, care au urmarit cu viu interes si cu maxima atentie cuvantul pus la suflet de catre distinsul nostru invitat.

Prezenta atat de numeroasa a credinciosilor consideram a fi o rasplata binemeritata pentru invitat, ca de altfel si pentru toti preotii slujitori care au participat la acest moment duhovnicesc bine-venit pentru sufletele noastre acum cand parcurgem calea postului cu gandul la Inviere.

La acest eveniment au participat parintele protopop Ioan Dambu alaturi de parintele inspector eparhial Tudor Mudure si preoti din parohiile vecine, carora, la final parintele paroh Parascan Ioan Danut le-a adus vii multumiri si cuvinte de recunostinta.

 

Paul Gavriloaie.

0 comentarii2443 vizualizări06 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0