Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
MARSUL PENTRU VIATA BISTRITA 2015 - Fiecare viata este un dar!

 "Un om nu devine om. El este om… in fiecare etapa a dezvoltarii sale, incepand cu momentul conceptiei" spunea renumitul embriolog german Prof. Dr. Erich Blechschmidt. Iata de ce avortul nu este o simpla intrerupere de "sarcina" ci un act dramatic si violent, un act de intrerupere a unei vieti omenesti, o crima.

Dumnezeu Insusi, prin cuvantul Sfintei Scripturi, condamna crima si ne da porunca: Sa nu ucizi! (Iesire 20, 13). Avortul, asadar, este un pacat de moarte, strigator la cer si in majoritatea cazurilor este urmat de tulburari psihice si spirituale foarte grave. Una din zece boli psihice este legata de avort! (Jurnalul Britanic de Psihiatrie 2011).

Mai mult, desi practicat in conditiile unei depline sterilitati medico-chirurgicale, nici un medic nu poate afirma ca avortul este lipsit de riscuri si complicatii medicale, cateva dintre ele fiind hemoragia, perforatia uterina, leziunile colului uterin, chiar moartea subita, infertilitatea secundara si cancerul mamar (Dr. Loredana Lar).

Cu toate acestea, iertarea si indreptarea exista, iar acestea nu pot sa vina decat de la Dumnezeu, prin parere de rau si marturisire!

Asadar, tineri, parinti, copii si adulti, va asteptam cu drag alaturi de noi, sambata 21 martie ora 12:00, in curtea Protopopiatului ortodox, sa promovam cel mai mare dar oferit omului: VIATA!

 

Pr. Ioan Marius PINTICAN

          Presedinte Asociatia Filantropia Ortodoxa Filiala Bistrita-Nasaud

0 comentarii2429 vizualizări21 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0