Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
Marsul pentru viata a reunit la Bistrita sute de crestini.(80 de poze)

Protopopiatul Ortodox Bistrita alaturi de Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, Asociatia tinerilor ortodocsi Bistrita, Beclean si Nasaud, Asociatia Culturala Sf. Pahomie de la Gledin, Asociatia Impact Bistrita si Asociatia Parintilor pentru Ora de Religie, au organizat un mars de sustinere al vietii umane ce condamna practica avortului dar si alte obiceiuri care distrug bazele familiei crestine cum ar fi: promovarea contraceptiei in mod exagerat inclusiv pentru familiile cu copii putini sau fara copii. Conform perceptelor si canoanelor crestine, copii sunt un dar de la Dumnezeu si parintii nu mai au voie sa intervina dupa ce a fost realizata procreerea. Tot perceptele crestine recomanda ca fiecare familie sa aiba cel putin 3 copii, unul care o inlocuieste pe mama, unul care-l inlocuieste pe tata iar al treilea este un prim dar pentru tara. De asemenea, aceleasi percepte religioase, atat ortodoxe si catolice sau neoprotestante recomanda ca dupa realizarea procreeri sa nu se mai intreprinda nici o masura de stopare a vietii, avortul fiind permis doar pentru situatii medicale grave in care ar fi pus in pericol in mod cert viata mamei. Dar si atunci se impune un control amanuntit din partea unui medic specialist care sa evalueze bine toate optiunile.

Referitorul la marsul de astazi, remarcam prezenta a zeci de preoti ortodocsi alaturi de  pastori penticostali si baptisti care au insotit grupul de cateva sute de copii, tineri si adulti, veniti sa isi afirme sustinerea pentru o viata crestina decenta. De remarcat prezenta a zeci de mamici cu copii mici in brate sau in carucioare care au participat la mars, afirmandu-si astfel practic sustinerea pentru initiativa organizatorilor. Marsul s-a desfasurat in conditii de deplina siguranta pe tot parcursul traseului din oras de la Biserica de la Coroana si pana la Biserica de la Big-Sfanta Ana, fiind asigurate echipaje de la politia rutiera, politia locala si jandarmerie. Marsul pentru viata a inceput si s-a incheiat cu o rugaciune inchinata lui Dumnezeu pentru protejarea copiilor nascuti dar si celor ne-nascuti, pentru intelepciune divina pogorata peste toate familiile din Romania.

           Mentionam ca in cadrul marsului crestin pentru viata au existat si voci care au reafirmat traditia crestina a poporului roman, unirea dintre un barbat si o femeie in cupluri heterosexuale, condamnand astfel indirect unele practici asa-zis europene necrestine care promoveaza si chiar sustin familiie constituite din indivizi de acelasi sex.

            Actiunea a avut loc conform organizatorilor in preajma sarbatorii Buneivestiri, care marcheaza zamislirea Mantuitorului Iisus Hristos. In acest sens, accentuam faptul ca Biserica Ortodoxa a invatat intotdeauna ca viata umana, ca dar al lui Dumnezeu, incepe la conceptie, eveniment unic si absolut, din punct de vedere genetic, in existenta fiintei umane.

 

 

Marius Chiuzan.

0 comentarii2499 vizualizări21 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0