Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Seara duhovniceasca la Rodna.

De cand a inceput Sfantul si Marele post al Pastilor, clerul si credinciosii din Protopopiatul Ortodox Nasaud asteapta cu nerabdare ziua de joi pe care o socotesc "a doua Duminica" a fiecarei saptamani, pentru ca serile duhovnicesti derulate in acest post si intitulate "Cuvinte pentru suflet", au devenit mari sarbatori. Nu mai putin aseara, monumentala biserica cu hramul "Adormirea Maicii Domnului" din localitatea Rodna, la al carei altar slujesc preotii Nechita Lazar si Ganea Gheorghe, a devenit neincapatoare.

Multimea credinciosilor prezenti la eveniment l-au ascultat cu viu interes pe Preacuviosul Parinte Benedict Vesa (secretar eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului si cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca) care le-a adresat un cuvant de invatatura, bazat pe o argumentatie scripturistica si dogmatica despre cinstirea Maicii Domnului, locul si rolul ei in cultul ortodox si sfaturile pe care neincetat, tainic si discret Maica Domnului nu inceteaza a le transmite celor ce cred si il marturisesc pe Fiul ei: "Faceti tot ceea ce va va spune El".

Evenimentul a inceput cu slujba Vecerniei, iar imediat dupa terminarea acesteia interpreta de muzica populara Oana Matei a sustinut un recital de pricesne vechi, care au avut darul de a sugestiona pe cei prezenti si totodata de a prefata momentele importante ce au urmat.

La eveniment au fost prezenti parintele protopop Ioan Dambu, alaturi de parintele inspector pentru tineret Tudor Mudure, cat si alti preoti din parohiile invecinate.

0 comentarii2464 vizualizări27 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0