Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 10 August 2022 - 14587
APOR cerere definirea constitutionala a familiei ca fiind constituita prin casatoria intre un barbat si o femeie.

Sambata, 28 martie 2015 a avut loc la Bucuresti Adunarea Nationala a Asociatiei "Parinti pentru ora de Religie" (A.P.O.R.), la care au participat 140 de presedinti si vicepresedinti ai celor 40 de organizatii locale si comitete A.P.O.R. existente in acest moment in aproape toate judetele tarii. Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a adresat personal participantilor un cuvant de binecuvantare si incurajare a demersului asociatiei.

In cadrul discutiilor participantii au hotarat urmatorii pasi de urmat pana la urmatoarea intrunire:

  • infiintarea de organizatii A.P.O.R. in toate municipiile si orasele tarii;
  • cooptarea a cel putin unui parinte in fiecare scoala din Romania;
  • crearea unui grup de avocati si juristi care sa acorde asistenta juridica scolilor, parintilor si profesorilor de religie;
  • monitorizarea procesului legislativ si formularea de propuneri pentru modificarea Legii Educatiei Nationale si a altor acte normative.

Cu acest prilej, s-a stabilit implicarea in realizarea unui Proiect strategic pentru imbunatatirea calitatii orei de Religie si a invatamantului romanesc in general pentru a avea cele mai bune programe, cele mai bune manuale si materiale auxiliare, precum si profesorii cei mai bine pregatiti, precum si implicarea asociatiei in desfasurarea unor activitati extrascolare care sa permita expunerea copiilor la modele de viata bazata pe valori religioase (organizarea de tabere, dialoguri cu personalitati, cooptarea de lucratori de tineret si coordonatori de voluntari etc.).

In cadrul acestei prime Adunari Nationale a Asociatiei "Parinti pentru ora de Religie", cea mai noua, dar probabil cea mai importanta si mai activa organizatie neguvernamentala a parintilor din Romania, participantii au votat pentru declansarea procedurilor in vederea initierii modificarii Constitutiei, in scopul introducerii explicite a garantarii orei de Religie confesionale, parte a trunchiului comun, cu retragerea la cerere, si definirea constitutionala a familiei ca fiind constituita prin casatoria intre un barbat si o femeie.

Asociatia A.P.O.R., prin implicarea careia peste 91% dintre elevi au fost inscrisi pentru ora de Religie, este convinsa ca educatia si dezvoltarea spirituala a copiilor se poate obtine doar prin realizarea parteneriatului tripartit dintre Familie, Scoala si Biserica.

.

PRESEDINTE, Liana Stanciu.

0 comentarii2478 vizualizări31 martie 2015
rss 2.0
rss 2.0