Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
Pomenirea eroilor din muntii Calimani.

Martirii si eroii sunt precum macii din lanul de grau. Asa este calendarul nostru ortodox si Biserica numita pe buna dreptate de Eminescu "mama poporului roman" care nu-si uita martirii si eroii. In muntii Calimani, aproape de varful Pietrosul, in locul numit "pe Grui" sunt pomeniti astazi cei 40 de eroi cazuti in primul razboi mondial.

Un sobor de preoti impreuna cu parintele protopop Alexandru Vidican, cu soborul de maici de la manastirea Piatra Fantanele si cu parintele duhovnic Gavril Hort, care s-au ingrijit de acest monument, au savarsit Sfanta Liturghie cu miros de brad si de tamaie.

Au participat sute de credinciosi din Bucovina si Valea Bargaului, oficialitati si un pluton de militari de la Garnizoana militara Prundu Bargaului, care au omagiat prin rafale de foc, memoria eroilor.

S-au cantat cantece patriotice emotionante de parca si codrii se leganau iar ecoul muntilor inganau "in veci pomenirea lor".

 

Pr.Emanuel Vidican.

0 comentarii2457 vizualizări21 mai 2015
rss 2.0
rss 2.0