Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 12 August 2022 - 14587
PELERINAJ LA MORMANTUL LUI ARSENIE BOCA.

La mijlocul acestei saptamani, 50 de enoriasi ai Bisericii ortodoxe." Buna Vestire’’, tineri si varstnici din Parva, in frunte cu preotul paroh Florin Nalat, au pornit in pelerinaj la mormantul lui Arsenie Boca, acest "Sfant al Ardealului’’. Au plecat inca de la primele ore din noapte ca sa ajunga printre primii la Manastirea din Prislop, avand in vedere multimea credinciosilor care se aduna pe parcursul fiecarei zile, unde s-au inchinat si s-au rugat pentru mantuirea sufletului.

Tot aici au vizitat si Pestera Sfantului Ioan de la Prislop, fiind surprinsi de conditiile deosebit de vitrege in care a trait acest sfant, asemeni lui Daniil Sihastru. Incinta manastirii este un adevarat furnicar de oameni care vin si pleaca, impacati sufleteste ca cel "de dincolo are sa-i ajute mai mult’’ (Arsenie Boca )

A urmat apoi vizitarea manastirii Rimeti, singurul asezamant monahal construit in aceasta parte a tarii in timpul regimului comunist (1982 )si care a devenit in anii democratiei noastre o adevarata perla asezata intr-un peisaj montan deosebit de pitoresc. In drum spre casa, pelerinii din Parva s-au oprit la Manastirea Nicula, unde s-au inchinat icoanei facatoare de minuni, s-au rugat pentru ei si pentru cei dragi, convinsi ca drumul lor a fost un minunat mijloc de impacare si liniste sufleteasca.


Mircea Darosi.

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2436 vizualizări06 iunie 2015
rss 2.0
rss 2.0