Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 25 Septembrie 2021 - 14587
PATRIARHIA ROMANA prezinta HARTA on line a tuturor ASEZAMINTELOR Social-Filantropice ale B.O.R.

Patriarhia doreste sa faca cunoscuta LUCRAREA misionara a Bisericii, facilitand in acelasi timp accesul POPULATIEI la toata gama de servicii SOCIALE, MEDICALE si programe FILANTROPICE destinate categoriilor aflate in dificultate: COPII, BATRANI, BOLNAVI, SOMERI, persoane cu DIZABILITATI, FAMILII aflate in situatii de RISC SOCIAL.

In data de 14 septembrie 2015, a fost lansata noua sectiune din cadrul site-lui oficial al Patriarhiei Romane - www.patriarhia.ro, dedicata prezentarii lucrarii social-filantropice si medicale desfasurate atat la nivelul unitatilor de cult, cat si a organizatiilor neguvernamentale care functioneaza cu binecuvantarea eparhiilor.

 Dupa cum informeaza Pr. Cezar-Antonio Dumitrascu, Consilier Patriarhal in cadrul Sectorului Social-Filantropic al Administratiei Patriarhale, sectiunea isi propune cresterea vizibilitatii acestor activitati precum si facilitarea accesului populatiei la toata gama de servicii sociale, medicale si programe filantropice destinate principalelor categorii de beneficiari aflati in dificultate: copii, varstnici, bolnavi, someri, persoane cu dizabilitati, familii aflate in situatii de risc social.

 Utilizatorii site-ului au la dispozitie o harta interactiva cu locatiile asezamintelor marcate pe baza coordonatelor GPS, pagini individuale de prezentare continand date de contact, descriere si fotografii precum si facilitati multiple de filtrare a informatiei in functie de localizare la nivel de judet si eparhie, tip de activitate, categorii de beneficiari, denumire.

 Acest demers face cunoscuta publicului larg grija Bisericii Ortodoxe Romane pentru persoanele aflate in suferinte si nevoi si totodata se constituie intr-un indemn adresat tuturor credinciosilor sa se alature si sa preia exemplele de buna practica.

- Vezi mai mult la adresa:   http://basilica.ro/noua-sectiune-online-de-prezentare-a-activitatii-social-filantropice-a-bisericii-109512.html#sthash.36g6dX1N.dpuf

 

 

 

In Bistrita-Nasaud sunt:

 

-Centrul de zi pentru varstnici "Sfantul si Dreptul Simeon" - Bistrita

-Cantina Sociala "Sfanta Filofteia" Bistrita

-Centrul Rezidential pentru Persoane Varstnice "Sfintii Ioachim si Ana" - Cusma

Adresa: Cusma, nr. 106 A, com. Livezile, jud. Bistrita-Nasaud

-Centrul cultural-social-misionar "Sfantul Apostol Andrei" Beclean

Adresa: Beclean, Str. Libertatii, nr 2 A

-Caminul pentru Varstnici "Aurel si Dudica Milea", Manastirea Dobric

Adresa: Dobric, Comuna Caianu Mic

-Proiectul social - hrana la domiciliu pentru persoanele varstnice -Maieru

Adresa: Maieru, Strada Principala nr. 218

0 comentarii3234 vizualizări16 septembrie 2015
rss 2.0
rss 2.0